korona party

Policija upala na zabavu s 2500 ljudi

02.01.2021 u 21:07

Bionic
Reading

Katalonska policija u subotu je prekinula ilegalnu rave zabavu u povodu Nove godine s tristotinjak sudionika koja je trajala četrdesetak sati u hangaru blizu Barcelone, u jeku pandemije. Istovremeno u Francuskoj policija je upala na party s 2500 uzvanika

"Podnijet ćemo prijavu protiv organizatora i sudionika", napisala je na Twitteru policija 'Les Mossos de Esquadra'.

Sudionici te nezakonite zabave u Llinars del Vallesu, 30 km sjeveroistočno od Barcelone, morat će platiti novčanu kaznu veću od 3000 eura, navodi policija.

"Troje organizatora je uhićeno: izvest će ih se pred sud u narednim satima", dodala je policija. Novčana kazna za organizatore mogla bi biti veća od 600.000 eura, rekla je.

Na videosnimkama koje je dobila agencija France Presse vide se mladi bez maske koji puše i plešu ne poštujući propisani razmak, ispred velike mrtvačke glave s kapicom Djeda Mraza i kratko naguravanje na plesnom podiju u trenutku dolaska policije. Može se vidjeti i djevojka u toplesu kako pokušava smiriti jedne i druge.

Stotine redarstvenika sudjelovale su u akciji, uz pomoć helikoptera, javio je španjolski javni radio RNE.

U Francuskoj je policija u subotu ujutro rastjerala još jednu ilegalnu rave zabavu koja se od četvrtka navečer održavala u Lieuronu, južno od Rennesa, s 2500 'partijanera', od kojih su neki stigli iz inozemstva. Policija je ispisala više od 1200 kazni i zaplijenila opremu.