pu međimurska

Policija uhitila muškarca u Čakovcu zbog vožnje u pijanom stanju i bez vozačke dozvole

15.07.2020 u 11:07

Bionic
Reading

Policija u nadzoru prometa zaustavila 33-godišnjaka koji je upravljao Fiatom, kutinskih registarskih oznaka, bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 1,29 promila na južnoj zaobilaznici grada Čakovca u srijedu 25 minuta nakon ponoći

Vozač je također postupio suprotno postavljenom znaku zabrane prometa u jednom smjeru i nije koristio sigurnosni pojas zbog čega je isključen iz prometa te mu je uručena obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako navodi PU međimurska.

Oko 43 minute kasnije ponovno je zatečen kako upravlja spomenutim automobilom Zrinsko- frankopanskom ulicom u Čakovcu, iako je bio isključen iz prometa. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Pošto se radi o povratniku u počinjenju prekršaja upravljanja automobilima bez položenog vozačkog ispita, tijekom današnjeg dana okrivljenik će se uz optužni prijedlog u kojem će se predložiti njegovo zadržavanje uz izricanje kazne zatvora do 60 dana te zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci, dovesti na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Za preostale utvrđene prometne prekršaje s područja općine Pribislavec, novčano će se sankcionirati.