RAZBOJSTVA U MEĐIMURJU

Policija u potrazi za muškarcem koji je opljačkao staricu u Čakovcu te maskiranim trojcem koji je provalio u kuću i zatočio sedamdesetogodišnjaka

09.10.2019 u 11:15

Bionic
Reading

Međimurska policija javlja da je u Bukovcu počinjeno razbojništvo nad 71-godišnjakom, a u Čakovcu drska krađa nad staricom

U utorak, 8. listopada 2019. godine oko 2 sata poslije ponoći u Bukovcu počinjeno je razbojništvo nad 71-godišnjakom.

Trojica maskiranih počinitelja najprije su provalili u obiteljsku kuću, a potom i fizički nasrnuli na 71-godišnjeg vlasnika te ga zatražili novac. U jednom trenutku ugurali su vlasnika u kupaonicu te ga zaključali, a potom su nastavili s pretraživanjem kuće.

Počinitelji su nakon nekog vremena napustili kuću i udaljili se u nepoznatom smjeru. Vlasnik kuće uspio je kroz prozor kupaonice izaći na dvorište te je potom o događaju obavijestio policiju.

Tijekom razbojništva 71-godišnjak je lakše ozlijeđen, dok počinitelji iz kuće nisu ništa ukrali.

Policija intenzivno traga za počiniteljima.

U ponedjeljak, 7. listopada 2019. godine nešto prije 11 sati u Čakovcu, Vukovarskoj ulici, na ulazu u stambenu zgradu, nepoznati počinitelja prišao je 81-godišnjakinji te joj iz ruke istrgnuo torbu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Nakon drske krađe počinitelj se s ukradenom torbom udaljio u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko tisuću kuna, dok u događaju 81-godišnjakinja nije ozlijeđena.

Opis počinitelja: mlađi muškarac nižeg rasta, obučen u sivu jaknu s kapuljačom na glavi. Mole se građani koji raspolažu s konkretnim saznanjima o ovom događaju da se jave u najbliži policijsku postaju ili nazovu na broj telefona 192.