UBOJSTVO VINKA ŽULJEVIĆA

Policija traži muškarca, nudi 50.000 kuna za informacije

27.01.2016 u 14:24

Bionic
Reading

Zagrebačka policija objavila je u srijedu fotografiju muškarca za kojega tvrde da im može dati korisne informacije u vezi ubojstva Vinka Žuljevića zvanog Klica, u svibnju 2015. u Sesvetama te ponudila 50.000 kuna nagrade građanima koji će im dojaviti tko je osoba snimljena nadzornom kamerom

Žuljević je ubijen iz zasjede u središtu Sesveta, 3. svibnja prošle godije, dok se vraćao s jutarnje nedjeljne mise. Policija je još u srpnju 2015. objavila fotorobot muškarca za kojega tvrdi da bi mogao imati 'bitne podatke' za otkrivanje ubojice, a ta je nagrada i dalje na snazi uz novu raspisanu nakon objave fotografije na kojoj nije ista osoba kao s fotorobota.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić u srijedu je na konferenciji za novinare istaknuo kako je policija u cilju razrješavanja tog kaznenog djela poduzela niz mjera i radnji, napravila očevid, obradila užu i širu zonu mjesta događaja, obavila puno obavijesnih razgovora, poligrafskih testiranja i tako dalje.

Istaknuo je i da policija na tom slučaju intenzivno radi 'dan i noć' te se odlučila zatražiti i pomoć građana. Podsjetio je da je policija, osim u vezi Klicina ubojstva, raspisala novčane nagrade kako bi razriješila još neka od najtežih kaznenih djela.

Nagrada od 70.000 ponuđena je za obavijesti o ubojstvu 24-godišnjeg Hrvoja Turibaka koji je 2012. pronađen mrtav u stanu u zagrebačkom naselju Špansko, a 50.000 kuna za informacije o dvostrukom ubojstvu i pokušaju ubojstva u zagrebačkoj Dubravi 2013. kada su na kućnom pragu ubijene Sestre Vukosava Goranović (55) i Milica Zeba (53). Ubojica je tada ranio i Stipu Zebu, supruga pokojne Milice.

'Uz zajamčenu diskreciju, pozivamo sve koji imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr ili osobno u sebi najbližu policijsku postaju ili izravno Sektoru kriminalističke policije u Zagrebu, Heinzelova 98', kažu u policiji.