glumili vjernike

Policija traga za trojicom mladića koji su dva dana zaredom došli u varaždinsku crkvu i ukrali milodare, a netko je oštetio i 50 gradskih čempresa

11.01.2021 u 10:35

Bionic
Reading

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je nekoliko događaja

U četvrtak, 7. siječnja, trojica mladića su ušla u crkvu na Trgu slobode u Varaždinu te provalili u kutiju za milodare, odakle su otuđili iznos od nekoliko tisuća kuna. Navedeni su idućeg dana, 8. siječnja, ponovno došli u istu crkvu i provalili u drugu kutiju za milodare, otuđivši iznos od oko tisuću kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U neutvrđenom vremenskom razdoblju sve do subote, 9. siječnja, u Križanču, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje u koju nije ulazio. Visina materijalne štete nastale oštećenjem, utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom noći 9./10. siječnja, u ulici Augusta Harambašića u Varaždinu, nepoznati je počinitelj oštetio 50-ak komada čempresa koje su činile ogradu između parkirališta i zelene površine ispred stambene zgrade. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 5 000 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.