VATROGASCI IMAJU POSLA

Policija traga za osobom povezanom s vatrom na Žnjanu, na Braču su aktivna dva požara

19.08.2018 u 20:38

Bionic
Reading

Splitska policija traga za osobom koja se dovodi u vezu s požarom koji je u nedjelju nešto nakon 15 sati buknuo oko plastenika, staklenika i montažnih objekata odmah iznad plaže na Žnjanu kojem je izgorjelo dva hektra suhe trave, a ugašen je sat vremena nakon što je buknuo

Kako se doznaje u splitskoj policiji i od splitskih vatrogasaca, vatra je izbila na sjevernoj strani ceste, a požar je ugašen sat vremena nakon što je buknuo .

Vatrogasci sumnjaju da je požar namjerno izazvan jer je izbio na dva mjesta u gotovo isto vrijeme, a izvijestili su da su i građani vidjeli toga piromana te su ga pokušali uhvatiti i zadržati do dolaska policije, ali bezuspješno. Očevidci su policiji dali njegov opis i policija sada intezivno traga za njim.

Požar je saniran, a gasio ga je 31 vatrogasac s deset vozila iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita, te DVD-ova Split, Solin, Podstrana, Vranjic i Žrnovnica.

Na otoku Braču trenutačno dva aktivna požara

Dva požara trenutačno su aktivna na otoku Braču, a gase ih dva kanadera i helikopter, doznaje se od splitskih vatrogasaca.

Prvi požar buknuo je u 17,50 sati na nepristupačnome terenu u brdu iznad uvale Rahotica kod Sumartina. Vatru je izazvalo nevrijeme i grmljavina, a na terenu se nalaze sve lokalne vatrogasne snage.

Odmah nakon te dojave vatrogasci su dobili i onu o požaru nedaleko Gornjeg Humca na Braču. I tamo, kao i u prethodno spomenutom požaru, gori gusta borova šuma.

Udar groma bio je uzrok i trećem požaru na području Splitsko-dalmatinske županije u nedjelju - onom u Oriju Jesenicama nedaleko Omiša koji su vatrogasci iz lokalnih dobrovoljnih društava vrlo brzo stavili pod kontrolu.

  • +22
Kanaderi u akciji Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL