VOZAČI, OPREZ!

Policija pojačava kontrole za Martinje

08.11.2012 u 20:26

Bionic
Reading

Za Martinje, koje pada u nedjelju, policija će pojačanim kontrolama i posebnim akcijama nadzirati promet i pokušati spriječiti nesavjesne vozače da počine prekršaj. Tako će vozače koji budu imali više od 1,5 promila, odbiju alkotest, koji budu vozili pod zabranom i prekorače brzinu za više od 50 kilometara na sat te budu vozili u suprotnom ili zabranjenom smjeru policija na licu mjesta uhititi i privesti.

Kako će se krštenje vina u najvećem broju obavljati u dane vikenda, koji su prema evidencijama najkritičniji dani u tjednu jer se tada događa najveći broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama, iz policije su građanima dali nekoliko savjeta i upozorenja.

– Ako ste pili, ne vozite, razmislite o tome da cijena jedne runde pića stoji koliko i taksi prijevoz do kuće. Ni jedan razlog za vožnju pod utjecajem alkohola nije opravdan i ne zaboravite da vožnjom u pijanom stanju ne dovodite u opasnost samo sebe, nego i sve druge sudionike u prometu – poručio je Viktor Forjan iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa u MUP-u.

U proteklih deset godina na Martinje su zabilježena ukupno 652 prometna prekršaja pod utjecajem alkohola, a rekordna je bila 2006. godina s čak 144 prekršaja. U 2007. godini zabilježen je samo jedan prekršaj manje. Važno je istaknuti kako je Martinje u te dvije godine padalo na dane vikenda, kao i ove godine, pa će u policiji dati sve od sebe da se crna statistika iz te dvije godine ne ponovi.