dramatično

Policija objavila snimku spašavanja ilegalnih migranata iz nabujale Kupe

01.12.2023 u 18:16

Bionic
Reading

Policija je objavila snimku spašavanje dvaju ilegalnih migranata iz nabujale Kupe na području Netretića

Prilikom provođenja kompenzacijskih mjera policijski službenici Policijske postaje Duga Resa su danas, 1. prosinca, u 8.20 sati u naselju Prilišće, općina Netretić, na obali rijeke Kupe zatekli dva strana državljana te ih spriječili od ulaska u vodu i namjeri nezakonitog prelaska državne granice i ulaska u Republiku Sloveniju, izvijestili su iz policije.

U tom trenutku uočavaju i druga dva strana državljana koji su se već nalazili u vodi, a kojima je prijetila opasnost od utapanja s obzirom na jaku struju i visinu vodostaja rijeke Kupe, dodaju.

Jednog muškarca su policijski službenici sami uspjeli izvući na obalu dok drugom nisu mogli pomoći zbog njegove udaljenosti od obale.

Spašavanje migranata iz Kupe Izvor: Društvene mreže / Autor: MUP

Na engleskom jeziku davali su mu upute što mu čini dok ga ne dođe pomoć te su mu tom prilikom dobacivali uže kako bi se lakše držao za stablo u vodi gdje se nalazio.

Radi pružanja pomoći i spašavanja na mjesto događaja pozvani su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca koji su uz pomoć čamca u 8.50 sati izvukli muškarca na obalu gdje su mu djelatnici Hitne medicinske pomoći Karlovac pružili liječničku pomoć te ga prevezli u zdravstvenu ustanovu radi pothlađenosti.

Sva četvorica stranih državljana dovedeni su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.