policija objavila detalje

Tijekom pljačke sat vremena tukli 80-godišnjaka, tri mjeseca kasnije preminuo je u bolnici. Priveden jedan od počinitelja

08.08.2019 u 11:51

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad tri državljana Republike Srbije (48,31,53) radi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništvo sa smrtnom posljedicom te su o provedenom istraživanju izvijestili na službenim internetskim stranicama

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni početkom ožujka 2019. godine iza ponoći na području Trešnjevke došli u kuću gdje odvojeno, svaki u svom stanu, stanuju dvojica braće (80,78) za koje su osumnjičeni, kroz poznanstvo s osobama sumnjivog ponašanja, od ranije imali saznanja da stariji brat posjeduje veće novčane iznose.

Tom prilikom osumnjičeni 53-godišnjak je, prema ranijem dogovoru s ostalom dvojicom, ostao u dijelu kuće u kojem stanuje 78-godišnjak zadržavajući ga u tom prostoru kako ne bi mogao upozoriti brata o tome što se događa. Za to vrijeme, druga dvojica osumnjičenih otišla su do stana starijeg brata, pozvonili i ušli s namjerom da se domognu njegovog novca. Po ulasku u stan zadali su mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom u potrazi za novcem ispremetali stvari po kući. Unutar jednog sata, u vremenu od ponoći do jedan ujutro, osim što su ga tjelesno ozljeđivali, ujedno su ga i vezali uporni u namjeri da pronađu novac u čemu su, na kraju i uspjeli. Za sada se još uvijek radi o neutvrđenoj količini novca.

Odmah potom, njih su se dvojica vratili u dio kuće gdje ih je čekao treći osumnjičeni koji je cijelo vrijeme zadržavao mlađeg brata od oštećenog kako ne bi izašao i pomogao bratu, ostavivši oštećenog u teškom stanju. Tada su se sva trojica udaljila s mjesta događaja odnoseći sa sobom za sada neutvrđeni iznos novca dok se mlađi brat odmah uputio do stambenog prostora svog starijeg brata kojeg je pronašao bez svijesti na podu, zavezanog i teško ozlijeđenog, zbog čega je odmah pozvao policiju.

Priveden Slavko Todorović, osumnjičen za zločin u Savskoj Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar

Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, ozlijeđeni 80-godišnjak je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u KB Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Početkom lipnja oštećeni je zbog teškog zdravstvenog stanja i potpune ovisnosti o tuđoj njezi i pomoći nakon politraume zadobivene prilikom razbojništva, premješten u drugu bolnicu, gdje je krajem lipnja preminuo.

Osumnjičeni 53-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom županijskom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska druge dvojice osumnjičenih.

Razlog zašto je policija tek u četvrtak izvijestila o kaznenom djelu je taj što su počinitelji dotad bili nedostupni, a u srijedu je na graničnom prijelazu Macelj, prilikom izlaska iz Hrvatske, zadržan 53-godišnji Slavko Todorović, navodi Jutarnji list.

Njega policija tereti da je čuvao stražu dok su dvojica njegovih partnera u zločinu premlaćivali 80-godišnjaka.