dalibor dragijević

Policija lagala: Brat Dankinog ubojice umro od posljedica premlaćivanja u postaji

24.04.2024 u 20:58

Bionic
Reading

Dalibor Dragijević (40), mlađi brat osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Boru, preminuo je u policijskoj postaji nasilnom smrću, a ne kako je MUP prethodno tvrdio, navodeći da je osumnjičenom 6. travnja iznenada pozlilo i da je riječ o prirodnoj smrti

Kako neslužbeno iz istrage doznaje portal Nova.rs, policijski inspektori su lagali čak i Dragijevićevog odvjetnika kada je ovaj trebao biti ispitan, te su mu tog dana samo rekli da je ispitan dan ranije i da će se s njime sresti kod tužitelja, iako su znali da tada više nije bio živ. Prema saznanjima portala, kada je odvjetnik došao na saslušanje Radoslava i Dalibora Dragijevića, oca i brata osumnjičenog ubojice, u nedelju 7. travnja, donio je punomoć za obojicu osumnjičenih. I otac i brat osumnjičenog ubojice bili su osumnjičeni za pomaganje ubojici, a otac je još uvijek u pritvoru.

'Nakon saslušanja oca, branitelj je upitao gdje je Dalibor i tada su mu inspektori rekli da je on saslušan dan ranije, iako je on prema policijskom priopćenju preminuo u tri sata u noći između subote i nedelje, nekoliko sati prije nego što je odvjetnik došao na ispitivanje. Također, kada je on upitao kako je to moguće bez njegove nazočnosti, inspektori su mu rekli da će Dalibor Dragijević biti saslušan istog dana u 17 sat kod tužitelja', navodi izvor iz istrage za portal.

Potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić Izvor: Pixsell / Autor: M.M./ATAImages/PIXSELL

Izvor dalje navodi i da je Dragijević, prema njegovim saznanjima, imao ozljede po tijelu, što je naknadno utvrdila i obdukcija. Tjednik Radar prethodno je objavio da je Dalibor Dragijević umro nasilnom smrću te da to proizlazi iz obdukcije koja je obavljena na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. U nalazu su konstatirane brojne ozljede po tijelu, zbog čega su vještaci zaključili da je riječ o nasilnoj smrti, a nalaz je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru na daljnje postupanje.

'Imao je vidljive ozljede i podljeve, nije umro od srca. Zbog toga je dopremljen u metalnom sanduku, odnosno, njegovo tijelo nitko nije vidio', rekao je izvor za portal Nova.rs. Imajući u vidu nalaz Instituta za sudsku medicinu, postavlja se pitanje i tko je osumnjičenom Dragijeviću nanio smrtnosne ozljede u policijskoj postaji u Boru gdje je saslušavan kobne večeri kada je preminuo, ali i zbog čega je MUP lagao i obmanuo javnost da je riječ o prirodnoj smrti.

  • +5
Policija dovela osumnjičenika za ubojstvo Danke u selo Zlot kako bi pronašli njeno tijelo Izvor: Pixsell / Autor: M.M./ATA images

Dalibor Dragijević je priveden u subotu 6. travnja zbog sumnje da je, nakon što je njegov deset godina stariji brat Dejan ubio dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić, pomogao da sakrije tijelo. Nakon privođenja, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, da bi u nedjelju javnost bila obaviještena da je preminuo u policijskoj postaji. Međutim, portal je doznao da spomenuto rješenje o zadržavanju nije bilo doneseno. Potraga za djevojčicom Dankom pokrenuta je 26. ožujka, nakon što je njena majka prijavila da je nestala s imanja u Banjskom polju u istočnoj Srbiji. Nakon višednevne opsežne potrage, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je djevojčica ubijena i da su dvije osobe priznale zločin, no tijelo do danas nije pronađeno.