ZAKON JE JASAN

Policija kod Varaždina ulovila dvojicu vozača s lažnim registarskim pločicama; jednom prijeti do 60 dana zatvora

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 08.07.2020 10:51
  • Objavljeno 08.07.2020 u 10:51
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave. On je kako se sumnja, na svoje osobno vozilo stavio nepripadajuće registarske pločice te se takvim koristio u prometu

Navedenog su jučer, 7. srpnja oko 7 sati u Zagrebačkoj ulici u Novom Marofu, zaustavili policijski službenici i doveli u Policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom dvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su u ponedjeljak, 6. srpnja u 18 sati u Salinovcu, neosigurano i neregistrirano osobno vozilo kojim je upravljao 54-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.09 g/kg i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Također je utvrđeno da je na vozilo stavio nepripadajuće registarske pločice.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 54-godišnjak je doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Također je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za spomenuto kazneno djelo, za što mu prijeti izricanje kazne zatvora do 3 godine.

Za počinjenje prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu te mu za iste prijeti izricanje novčane kazne od 62 000 kuna i kazne zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju, i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova i poništenje vozačke dozvole.