MINISTAR RANKO OSTOJIĆ

'Policija je Šimunića prijavila Bajiću, zanos to ne može opravdati'

21.11.2013 u 13:28

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da je policija podnijela posebno izvješće Državnom odvjetništvu zbog slučaja nogometaša Joea Šimunića koji je nakon utakmice s Islandom uzviknuo pred tribinama ustaški pozdrav 'Za dom, spremni!'

U konzultaciji s Prekršajnim sudom policija je utvrdila da nema elemenata za podnošenje prekršajne prijave, ali je policija zato podnijela posebno izvješće DORH-u koje će utvrditi ima li elemenata kaznenog djela - rekao je prije sjednice Vlade ministar i potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić.

'Ja to na njegovom mjestu nikada ne bih napravio, nikakav zanos to ne može opravdati', komentirao je ministar incident nakon utakmice.

Ostojić je upitan i zašto se MUP odlučio za 30 milijuna kuna skuplje automobile, na što je odgovorio da to nije bila odluka MUP-a nego Ureda za središnju nabavu koji je donio takvu odluku - prema specifikaciji Ministarstva.

'Uvijek smo mogli proći s jeftinijom nabavom, mogli smo uzeti auto kakav ja vozim, terenac, ali radi se o tome da morate zadovoljiti traženu specifikaciju i to je razlog za skuplja vozila', rekao je Ostojić.

Na komentar da su neki policajci rekli da je jeftinija varijanta bila zadovoljavajuća, Ostojić je uzvratio sarkazmom: 'Dajte te policajce u Ured za javnu nabavu pa će biti još bolji, neka odu tamo i neka oni to provedu. Prijava je bila i taj postupak vodi Središnji ured za javnu nabavu.'