tri situacije

Policija istražuje što je bilo s mačkom čija je strvina pronađena na splitskoj Rivi

13.01.2021 u 12:42

Bionic
Reading

Splitska policija potvrdila je da istražuje kako je skončala mačka čija je strvina u utorak popodne pronađena na kolutarniku za vezivanje brodova na Rivi, što je zgrozilo prolaznike i izazvalo niz komentara na društvenim mrežama

U policiji kažu da su dojavu o mrtvoj mački na Rivi dobili u utorak oko 23,30 sati.

I splitsko komunalno redarstvo je također zaprimilo dojavu o strvini životinje i to već oko 18 sati nakon čega su izvijestili tvrtku AS-EKO koja je ovlaštena za uklanjanje i zbrinjavanje životinjskih ostataka. Njihovi djelatnici došli su na Rivu, utvrdili da se radi o uginuloj mački i uklonili strvinu.

"Na okolnosti ovog događaja u tijeku je kriminalističko istraživanje", izjavila je Sanja Nazlić iz splitske policije.

U razgovoru sa djelatnikom AS-EKO-a koji je uginulu mačku izvadio iz kolutarnika na splitskoj Rivi doznajemo kako se uistinu radilo o mački, a ne o psu kako su pisali lokalni mediji, kao i da životinja nije bila vezana.

Prema njegovom mišljenju mogle su se dogoditi tri solucije, prva je da je mačka sama upala u more pa se pokušala izvući preko kolutarnika u koji je zaglavila. Druga je da je već bila uginula pa ju je netko izvukao iz mora da ne pluta i stavio na kolutarnik, a tek treća solucija da je ubijena.