branitelji u pakoštanima

Policija istražuje druženje na kojemu je bio i Gotovina

09.03.2021 u 23:44

Bionic
Reading

Zadarska policija obavlja provjere iz svoje nadležnosti vezane uz snimku druženja branitelja na kojem se pojavljuje i general Ante Gotovina

'Točno je da zadarska policija obavlja provjere iz svoje nadležnosti vezane uz snimku druženja branitelja na kojem se pojavljuje i general Ante Gotovina. Utvrđuju se činjenice, odnosno je li na tom okupljanju bilo kršenja epidemioloških mjera radi sprječavanja širenja bolesti', potvrđeno je u PU zadarskoj Slobodnoj Dalmaciji.

Nakon što se u nedjelju na društvenim mrežama pojavila snimka druženja branitelja u Pakoštanima, na kojoj se vidi kako okupljeni u zatvorenom prostoru pjevaju, grle se i zabavljaju bez maski i pridržavanja razmaka, tim se okupljanjem sada bavi policija.

Snimku druženja s generalom u njegovu rodnom mjestu na svom Facebooku objavio je jedan branitelj, sudionik tog druženja, a videouradak Gotovinina govora, u kojemu ističe važnost domovine, zajedništva i Boga, ubrzo se proširio svim medijima.

Na pitanje hoće li i tko dobiti prijavu zbog kršenja epidemioloških mjera, iz policije su kratko odgovorili da je 'obrada u tijeku'.