'DEMOKRACIJA' U IMOTSKOM

Policija držala prosvjednike dok Kosor nije otišla

25.10.2011 u 13:58

Bionic
Reading

Zbog narušavanja javnog reda i mira, imotska policija podnijela je optužni prijedlog protiv 24-godišnjeg Rajka D., člana Udruge mladih Imotski – JUMA

Naime, prije jučerašnjeg dolaska premijerke Jadranke Kosor u Imotski, članovi Udruge mladih postavili su svojevrsnu instalaciju, točnije donje rublje na pročelje zgrade nekadašnje zgrade duhanske stanice.

Kako su im komunalni redari instalaciju skinuli, prijavili su slučaj policiji koja je donje rublje pronašla u kontejneru. Nakon toga su članovi Udruge mladih na pročelje zgrade postavili transparent dugačak sedam do osam metara s natpisom 'Vratite ukradeno'.

Imotski vatrogasci brzo su ga uklonili, da se natpis 'pogrešno ne protumači', a mladi su skidanje popratili galamom i negodovanjem. Policija je privela tri osobe. Osim Rajka, privedeni su i 24-godišnji Mirko K. i 25-godišnji Ivo Ž. jer nisu kod sebe imali osobne iskaznice. Bit će kažnjeni za prekršaj.

Najzanimljivije od svega je to da je kriminalistička obrada nad privedenim mladićima trajala upravo onoliko koliko je premijerka boravila u Imotskom. Pušteni su oko 15 sati, a u policiji kažu da su privedeni zbog ponašanja, a ne zbog transparenta.