PREMA NALOGU ODVJETNIŠTVA

Policija će istražiti ilegalni nadzor HT-ovaca

27.05.2009 u 15:26

Bionic
Reading

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je od policije provjeru medijskih napisa o neovlaštenom praćenju, snimanju i prisluškivanju zaposlenika Hrvatskog telekoma.

Povodom brojnih napisa u medijima vezanima uz neovlašteno praćenje, snimanje i prisluškivanje zaposlenika HT-a, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u ponedjeljak, 25. svibnja 2009. od Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave zagrebačke, zatražilo provjeru navoda i poduzimanje mjera i radnji u cilju utvrđivanja relevantnih činjenica, navodi se u današnjem priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Državnog odvjetništva RH

Zagrebačko tužiteljstvo od policije je zatražilo i da ga se redovno izvještava o svim prikupljenim dokazima, provedenim radnjama i eventualnim zaprekama.

Prošlog tjedna u medijima je objavljeno da je uprava Deutsche Telekoma špijunirala svoje zaposlenike u podružnicama diljem svijeta, među ostalim i u Hrvatskom telekomu, gdje je jedna od žrtva tajnog prisluškivanja i praćenja bila menadžerice koja se u dosjeima vodila kao 'Maya'.

Član Uprave DT-a za južnu i istočnu Europu Guido Kerkhoff zbog afere sa špijuniranjem razgovarao s čelnicima HT-a i obećao da će se učiniti sve kako bi se razotkrile ilegalne radnje unutar Deutsche Telekoma koji je pokrenuo službenu istragu.

Guido Kerkhoff izjavio je da Deutsche Telekom odlučno osuđuje sve ilegalne ili neetične radnje bilo kakve prirode. 'Deutsche Telekomu je od najveće važnosti da se dobar odnos kompanije s Hrvatskim Telekomom temelji na obostranom povjerenju i poštovanju te na želji da djeluje u najboljim interesima T-HT-a, njegovih zaposlenika i svih njegovih dioničara', poručio je.

Nakon otkrivanja afere predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić kazao je da je ogorčen i da osjeća istinsko gađenje prema takvim metodama te da očekuje da oni koji su ugrozili privatnost prema međunarodnim i lokalnim standardima, za to odgovaraju i snose posljedice, ako istraga potvrdi nezakonitosti.