POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Pokopan general bojnik Gordan Čačić

24.12.2008 u 16:22

Bionic
Reading

Uz najviše vojne i državne počasti na zagrebačkom groblju Mirogoju pokopan je državni tajnik u Ministarstvu obrane general bojnik Gordan Čačić

Generala Čačića na posljednji počinak ispratili su obitelj, predstavnici Vlade, Hrvatskog sabora i Ureda predsjednika Republike, najviši dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, njegovi suborci, brojni visoki aktivni i umirovljeni visoki časnici OS RH i MUP-a te mnogobrojni štovatelji.

Obred pokopa u Aleji hrvatskih branitelja predvodio je vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac koji je istaknuo da je Čačić "bio dar Božji obitelji i prijateljima, suradnicima, ali i na svojevrsni način dar Božji ovoj zemlji i hrvatskom narodu".

Od generala Čačića oprostili su se, vidljivo potreseni, i njegov suborac iz Samostalne podsusedske satnije Tomislav Jelić te Boris Brkljačić iz Rotary kluba Zagreb, koji su naglasili njegovu samozatajnost i veliku energiju.

Jelić je posebice istaknuo kako se general Čačić usprkos teškom ranjavanju u Domovinskom ratu 1991. u Osijeku, vratio u Hrvatsku vojsku gdje je obavljao brojne visoke dužnosti.

Brkljačić je podsjetio da je Čačićev život bio ispunjen plemenitim ljudskim vrlinama te da će od sada Zaklada za stipendiranje darovite djece Rotary kluba nositi njegovo ime.

U ime Ministarstva obrane od generala Čačića oprostio se državni tajnik Mate Raboteg koji je podsjetio da je general Čačić bio odlikovan najvišim odličjima za svoj rad i hrabrost u Domovinskom ratu, dodavši da je general Čačić bio istinski dragovoljac Domovinskog rata.

U ime Oružanih snaga general Marijan Mareković, glavni inspektor obrane, oprostio se od generala Čačića uz njegov odar.

Na sprovodu generala Čačića na zagrebačkom Mirogoju okupio se velik broj djelatnika OS-a i MORH-a te brojni Čačićevi suborci iz Domovinskog rata.