OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA

Pojavila se mitska 30-metarska zmija

19.02.2009 u 20:25

Bionic
Reading

Seljani koji žive uz obale rijeke Baleh na Borneu strahuju da nedavno snimljena fotografija misteriozne 'zmije' duge 30-ak metara predstavlja čudovište Nabau o kojem se u tom području generacijama prenose legende

To je mitsko biće imalo glavu poput zmaja, sedam nosnica i moglo je mijenjati oblik u razne životinje.

Naime, tim spasilačke službe nedavno je iz helikoptera fotografirao rijeku, a snimka je u regiji izazvala burne rasprave o njezinoj autentičnosti. Čak je i cijenjeni list New Straits Times iz Kuala Lumpura pozvao svoje čitatelje da ocijene je li riječ o fotomontaži.
Ljudi koji su proučili fotografiju kažu da je isključena mogućnost da je 'zmija' zapravo stablo ili motorni čamac zbog vijugava oblika objekta. Kritičari uglavnom vjeruju da se radi o računalnoj obradi fotografije.

Međutim, seljani, koji inzistiraju na tome da su i sami vidjeli zmiju, ističu da je isto biće već ranije snimljeno kako pliva u različitim dijelovima rijeke, piše Jutarnji list. Početkom veljače arheolozi su u Kolumbiji pronašli ostatke goleme zmije titanboe duge 15-ak metara, koja je bila teška oko 1,25 tona i živjela je u prašumama Južne Amerike.