FILMSKA JURNJAVA

Pogledajte potjeru za manijakom po Dalmatini

03.03.2010 u 17:07

Bionic
Reading

Na autocesti A1 policija je jutros bila u potjeri za duševnim bolesnikom iz Đurđevca koji je u ukradenom automobilu jurio prema Zagrebu, a zaustavio se tek kad je na izlazu iz tunela Male Kapele udario u usmjerivač prometa i oštetio gumu

U potjeru za 32-godišnjim vozačem, na čiju je brzu vožnju vozače jutros upozorio i Hrvatski autoklub, najprije je krenula zadarska policija kojoj je tada nepoznati vozač osobnog automobila VW Jette s razbijenim prednjim vjetrobranskim staklom pobjegao uStarigradu i krenuo prema čvoru Maslenici, gdje je, kako prenose mediji, na naplatnim kućicama probio rampu i ušao na autocestu u smjeru Zagreba.

Nekoliko policijskih automobila krenulo je autocestom za njim, a policajci su zatražili pomoć kolega iz ličko-senjske Policijske uprave i karlovačke policije te presretače, poznatije kao 'kobre'. Nekoliko puta policajci su ga svjetlosnim i zvučnim upozorenjima pokušavali zaustaviti, no pomahnitali vozač nastavio je suludu vožnju do tunela Male Kapele, na čijem je izlazu izgubio nadzor nad automobilom i udario u usmjerivač prometa, pri čemu je oštetio gumu. Tek tada se 32-godišnjak zaustavio te je uz silu svladan i odveden u policijsku postaju.

Policijska potjera trajala je nešto više od sat vremena.