IZAZIVANJE PROSVJEDA

Pogledajte okršaj Milinović - Pusić

02.03.2011 u 11:06

Bionic
Reading

U sinoćnjem HTV-ovom Dnevniku 3 suočili su se HDZ-ov ministar zdravstva Darko Milinović i HNS-ova zastupnica Vesna Pusić, koja je komentirala HDZ-ove optužbe da HNS stoji iza braniteljskih prosvjeda te da su huliganima plaćali 250 kuna da naprave nerede u Zagrebu. 'Bilo bi smiješno da nije žalosno', poručila je Pusić

Darko Milinović je ponovio optužbe svog stranačkog kolege Frane Matušića, koji je rekao da se predsjednik narodnjaka Radimir Čačić sastao sa Željkom Sačićem, jednim od organizatora prosvjeda. Matušićeve optužbe su u međuvremenu demantirali i HNS-ovci i Sačić, koji su najavili tužbe protiv vladajuće partije.

Andrija Hebrang je kazao da je na ulici čuo priču o tome da je huliganima oporba platila 250 kuna za okršaj s policijom u subotu u Zagrebu. Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec u sinoćnjem je Dnevniku 3 opet istaknuo da policija nema spoznaja da je oporba financirala i organizirala huligane.

'Vesna Pusić je olako prešla preko susreta Čačić-Sačić, a mi imamo informacije da je to tog sastanka doista došlo. HNS se stalno zalaže za ulazak u EU, a onda se sastaje s onima koji poručuju 'Ne ulasku u EU'', kazao je Milinović u Dnevniku 3.

Pusić mu je poručila da ne laže. Istaknula je da je HNS u napretku Hrvatske prema Europskoj uniji napravio više od HDZ-a. 'Lagati o sastanku Čačića s nekim čudnim desničarima, previše je. Čačić se nije sastao sa Sačićem niti mu je to palo na pamet', kazala je.

O Hebrangovim optužbama da je HNS plaćao 250 kuna huliganima da naprave nerede u Zagrebu, Pusić je rekla sljedeće: 'Što, to vam je rekao Hebrang, poznati istinoljubac?! Nemojte lagati.'