HNS ĆE TUŽITI MATUŠIĆA

'U HDZ-u imaju kolektivan živčani slom'

01.03.2011 u 21:38

Bionic
Reading

Stajalište izvjestitelja Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannesa Swobode kako Hrvatska treba najprije završiti pristupne pregovore s EU-om i tek onda odrediti nadnevak parlamentarnih izbora na tragu je onoga što govori i Hrvatska narodna stranka (HNS), rekao je večeras glasnogovornik te stranke Igor Kolman.

Na upit kako komentira današnju Swobodinu izjavu u Bruxellesu Kolman je odgovorio kako i HNS govori da treba završiti pregovore s EU-om i nakon toga ići na izbore.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić danas je u izjavi novinarima ocijenio kako izbore treba održati prije ljeta, a već ovih dana objaviti nadnevak njihova održavanja. 'Svaki dan koji gubimo zato što se vlast ne mijenja dubok je pad u živo blato', rekao je Čačić.

Glasnogovornik HNS-a Kolman najavio je da će ta stranka tužiti saborskog zastupnika HDZ-a Franu Matušića za klevetu u njegovoj večerašnjoj izjavi da iza prosvjeda u Zagrebu stoji HNS.

HDZ, rekao je Matušić, ima pouzdane obavijesti da su iza prosvjeda u Zagrebu i Splitu stajali SDP i Hrvatska narodna stranka (HNS) te da se predsjednik HNS-a Čačić prije prosvjeda u Zagrebu sastao sa Željkom Sačićem, jednim od organizatora prosvjeda, u ljetnikovcu u Kaštelanecu pokraj Varaždina.

"Očito je", izjavio je glasnogovornik HNS-a Igor Kolman, "da u HDZ-u imaju kolektivan živčani slom",