DALI SU SI TRUDA

Pogledajte najurnebesnije poruke prosvjednika Trumpu

24.01.2017 u 14:53

  • +10

Najzabavniji transparenti na prosvjedu protiv Trumpa

Izvor: Društvene mreže / Autor: Društvene mreže

Bionic
Reading

U prosvjedima protiv novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa koji su održani prije tri dana u Washingtonu jedni su od dosad najvećih prosvjeda od Vijetnamskog rata. Prema procjenama, na prosvjedima se okupilo gotovo pola milijuna ljudi, a prosvjedovalo se protiv ksenofobije, rasizma, spolne nejednakosti i homofobije. Donosimo petnaest najzabavnijih poruka upućenih Trumpu tijekom prosvjeda

Među transparentima koji su se mogli vidjeti tijekom prosvjeda, većina njih poručuje kako se novi američki predsjednik ne smije miješati u pravo žene na izbor za pobačaj, a prosvjede je zdušno podržao i 'jači spol'.

Na transparentima su se mogle iščitati poruke poput 'ruke su mu umorne od nošenja ovog transparenta još od 60-ih', 'toliko je loše da su ovdje i introvertirani', 'drži podalje svoje prljave zakone od mojih svilenih gaćica'  i 'ja sam žena koja je gradila Trumpove tornje' na kojem prosvjednica drži svoju staru fotografiju kako radi na skelama budućeg poslovnog tornja.

Među transparentima moglo se vidjeti i čitav niz natpisa koji ismijavaju Trumpovu frizuru, pa jedan od njih poručuju kako se 'ženomrstvo ne da počešljati', a jedan od prosvjednika na transparent je stavio fotografiju Kip slobode i nadodao natpis' vrištim u sebi'.

Prosvjedu su nazočile i feministice, a jedna od njih bila je odjevena poput sufražetkinje s početka 20. stoljeća  s duhovitim natpisom 'zar sam morala putovati kroz vrijeme zbog ovoga' .

Pojedini natpisi odnosili su se i na Trumpove najave o strožijim migrantskim zakonima te je jedan prosvjednik sarkastično primijetio kako Trump 'bez migranata ne bi imao ženu'. Drugi su se, pak, osvrnuli i na njegovo učestalo tvitanje te su mu poručili kako koristi najomraženiji font na društvenim mrežama.

Među prosvjednicima bilo je i mnogo djece, a jedno od njih poručilo je Trumpu kako voli pridrijemati, ali je zbog ove prilike ostao budan. Kritiziran je i Trumpov odabir najbližih suradnika pa je jedan prosvjednik primijetio kako je vidio 'bolje kabinete u Ikei'.

Drugi su, pak, usporedili Trumpa s neurotičnim mogulom Jacobimom Mugatuom iz komedije o visokoj modi 'Zoolander', dok su, pak, drugi bili toliko ljutiti da su svoj bijes iskalili izvezavši iglom i koncem natpis, poručivši novom predsjedniku kako toliko ljutiti da su morali nešto 'ubosti' 3000 puta.