RIJEKA - OSIJEK 3:1 (2:1)

Pogledajte kišu, golove i Danijela Cesarca na Kantridi

18.11.2012 u 23:04

Bionic
Reading

16. kolo MAXtv Prve lige je za nama, a posljednji dvoboj vikenda odigrali su na Kantridi Rijeka i osijek. Po teškoj kiši riječka sinergija tribina i terena dovela je do iznimne fizičke potrošnje i posve zaslužene pobjede Rijeke rezultatom 3:1 (2:1)

Rijeka je brzo otišla na 2:0, no Osijek se vratio uoči poluvremena smanjivši zaostatak iz podređenog položaja na terenu. No, Rijeka je u nastavku nastavila dominirati i onemogućila je pokušaje Slavonaca da se vrate u rezultatski egal.

Dapače, Danijel Cesarec je postigao svoj drugi gol i zaključao utakmicu. Klasni centarfor koji ima bogato europsko iskustvo (praška Sparta, Aris, Maccabi Haifa...) s 29 godina tek ulazi u 'vruću nogometnu dob', i zabio je šest golova na zadnjih devet utakmica. Preuzeo je ulogu klupskog strijelca od Damira Kreilacha koji je dominirao prošloga proljeća, i to su tek neki od razloga žustrog optimizma na Kantridi.

Trenutno su treći, bod iza Hajduka i ukoliko nastave rasti (možda i s nekom zimskom prinovom?) mogli bi završiti u 'europskoj zoni'. Situacija u ligi se malo iskristalizirala i iza Dinama su Hajduk, Rijeka i Slaven. Dodajte im i vrlo dobru Lokomotivu i tu će se dijeliti europske ulaznice. Rijeka bi se lako mogla naći među tri najbolja,više nikom neće 'suze teći' i tu se može roditi jako perspektivna priča.

Osijek nije podbacio, dapače. Oni su odigrali u svojim okvirima, iscrpljeni kontinuiranom dugom listom izostanaka. U Rijeci su im nedostajala šestorica, no trener Mršić (koji je opet iskjučen zbog prežustrog ponašanja) je na to već navikao i Osijek je u logičnom padu. Deset kola su kotirali kao 'slavonski bedem', ali bilo je jasno da će oscilacije doći. Pogotovo obzirom na brojne pehove s ozljedama. Ipak, još su daleko (sedam bodova) od zone ispadanja, ali do pauze bi trebali još jednu pobjedu.

Snimka odličnog dvoboja sa Kantride