ANDRIJA MIKULIĆ

'Podržat ćemo Bandićev proračun'

20.12.2016 u 11:26

Bionic
Reading

Dva amandmana teška 202 milijuna kuna uložio je klub zastupnika HDZ, HSP AS i BUZ, na proračun Grada Zagreba za 2017. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić oba je prihvatio i HDZ će mu dati svoje ruke potpore

'Amandmani su bili ciljani i sad se točno zna za što će novac biti usmjeren. Prvi težak 132 milijuna kuna odnosi se na 14 projekata, a drugi od 70 milijuna kuna namijenjen je za mjesnu samoupravu. Nakon prvog čitanja proračuna utvrdili smo da nije razvojan. Sada smo amandmanima išli ciljano na kapitalne objekte koje je gradonačelnik obećavao godinama', kazao je Andrija Mikulić, predsjednik Skupštine i zagrebačkog HDZ-a.

HDZ je tako tražio 30 milijuna kuna za žičaru Sljeme, 20 milijuna za denivelaciju rotora Remetinec, 12 milijuna za nadogradnju doma zdravlja Špansko, 15 milijuna za otkup zemljišta za produžetak Branimirove, 25 milijuna za izgradnju školske dvorane Granešina u Dubravi.

'Išli smo ciljano da nam se ne može dogoditi dislokacija sredstava, prebacivanje sa stavke na stavku, i to posebno u izborno vrijeme', objasnio je Mikulić.

Za mjesnu samoupravu HDZ je zatražio dodatnih 70 milijuna kuna pa bi tako za taj novac trebalo u Brezovici za sedam milijuna kuna otkupiti zemljište za vrtić i završetak izgradnje NK Brezovica, na Črnomercu bi se za 10 milijuna trebao urediti Trg Franje Tuđmana; na Trnju bi se za osam milijuna trebali riješiti imovinsko-pravni odnosi za produžetak ulice Prisavlje i postavljanje umjetne trave na terenu NK Trnje; Novi Zagreb – Istok za devet milijuna trebao bi otkupiti zemljište za dječji park i izgraditi park u Velikom Polju, ali i postaviti umjetnu travu na terenu NK Buzin.