BRIGE HSS-OVOG ŽUPANA

'Podravku treba čuvati da ne ispadne slučaj'

25.09.2009 u 17:49

Bionic
Reading

Koprivničko-križevačka Županijska skupština jednoglasno je danas na sjednici u Krževcima prihvatila zaključak 'o nultoj stopi tolerancije prema mogućim nezakonitim radnjama u 'Podravci' i svakom obliku gospodarskog kriminala u vezi s tom tvrtkom'

KRIŽEVCI - Stajalište Županijske skupštine jest i da mjerodavna tijela trebaju pojačati istragu o zakonitosti poslovanja 'Podravke'. Oni koji su svojim postupcima 'urušili poslovni ugled 'Podravke' pozvani su da preispitaju vlastitu odgovornost kad je riječ o šteti učinjenoj toj poznatoj hrvatskoj prehrambenoj tvrtki. Zaključak su sastavili SDP-ov vijećnik Stjepan Henezi i župan Darko Koren (HSS).

Pri donošenju dnevnog reda SDP-ov vijećnik Stjepan Henezi predložio je dopunu, ocjenjujući da su se vijećnici dužni odrediti prema posljednjim događajima u 'Podravci'. To smo dužni prema zaposlenicima Podravke te prema više desetaka tisuća ljudi koji s 'Podravkom' poslovno surađuju i od nje žive, rekao je Henezi, ističući da podupire državna tijela i institucije koje rade s tim u vezi.

Predsjednik Županijske skupštine Damir Felak nije bio za to da se u dnevni red uvrsti potpuno nova i nepripremljena točka, čija su podloga medijski napisi, a ne konkretni rezultati istrage, a s tim se složio i župan Koren.

Bilo kakva nepripremljena rasprava 'Podravci' ne bi donijela dobro. Ovog trenutka 'Podravku' treba čuvati tako da ona ne ispadne slučaj, da 6800 radnika koji ondje rade i još najmanje tri puta toliko koji o njoj ovise ne budu slučaj, rekao je župan Koren, dodajući kako 'nemaju mehanizam za dokazivanje i osuđivanje, no mogu iznijeti svoje političko stajalište'.

Stjepan Henezi objasnio je da nije niti tražio raspravu, nego samo da Županijska skupština 'donese stav i zaključke', što je na kraju i prihvaćeno.

Vijećnik Henezi i župan Koren povukli su se iz vijećnice i sastavili zaključak koji je jednoglasno prihvaćen.