PRIMORAC U MOSTARU:

'Podjela na dva HDZ-a inscenirana je u Zagrebu'

14.11.2009 u 17:05

Bionic
Reading

Neovisni kandidat na hrvatskim predsjedničkim izborima Dragan Primorac rekao je u subotu u Mostaru da je podjela HDZ-a u Bosni i Hercegovini inscenirana u Zagrebu te da je to jedna od najsramotnijih odluka Zagreba prema Hrvatima u BiH

'Jedna od najsramotnijih odluka koja se dogodila u novijoj povijesti RH bila je podjela Hrvata u BiH na dva HDZ-a. Nažalost, ta podjela je inscenirana iz Zagreba', rekao je Primorac nakon što je položio vijenac i zapalio svijeće ispred središnjeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Mostaru.

'Ratovi i podjele neće nigdje dovesti Hrvate u BiH. Još nam samo nedostaje treća politička opcija pa da se Hrvati u BiH potpuno unište. Kao hrvatski predsjednik iskoristiti ću sve instrumente da Hrvati u BiH budu ujedinjeni oko strateških stvari i da Hrvatska bude za njih otvorena kao i za sve Hrvate koji žive izvan domovine', dodao je Primorac.

Po njegovim riječima, samo snažna Hrvatska može pomoći Hrvatima u BiH, koji 'u toj novoj Hrvatskoj neće biti teret, nego blagoslov i ponos'.