UGROZIO KUPAČE

Podignuta optužnica protiv gliseraša koji je ljetos izletio na plažu

20.10.2017 u 19:09

Bionic
Reading

Podignuta je optužnica protiv 40-godišnjaka koji je krajem lipnja ove godine jurećim gliserom izletio na plažu Jadrije, u blizini Šibenika, i tako ugrozio život i imovinu mnogih kupača, priopćilo je u petak šibensko Općinsko državno odvjetništvo

Tužiteljstvo ga tereti da se 25. lipnja poslijepodne, umoran, pijan i drogiran, gliserom uputio s otoka Žirja u smjeru Jadrije, 'pristajući da upravljajući gliserom u takvom stanju ugrožava živote i imovinu drugih ljudi'.

'Oko 18 sati, zbog umora, alkoholiziranosti i utjecaja droga je zaspao, a gliser se nastavio nekontrolirano kretati po moru i izletio je na šljunčanu plažu na Jadriji. Na tom betoniranom dijelu bio je veći broj kupača, a neki su bili i u moru ispred plaže te izbjegli nalet glisera. Gliser se nastavio pravocrtno kretati po plaži u dužini oko osam metara i prešao preko brodice na suhom vezu te udario u parkirani osobni automobil istog vlasnika', stoji u optužnici šibenskoga Općinskog državnog odvjetništva.

U toj je nesreći na brodici i automobilu nastala šteta od deset tisuća kuna. Zbog počinjenoga kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, šibensko je tužiteljstvo protiv 40-godišnjaka danas podignulo optužnicu na Općinskome sudu.

Bude li osuđen za to djelo, prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.