TROŠENJE EUROPSKOG NOVCA

Pod istragom za Fimi mediju, a imenovali je ravnateljicom

fimi media nevenka jurak

fimi media nevenka jurak

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Hrvatska Vlada nedavno je potvrdila Mariju Tufekčić, ravnateljicu Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a (SAFU), kao ovlaštenu osobu za upravljanje projektima IPA, iako je bila ispitivana u aferi Fimi media

Po pisanju Jutarnjeg listam Marija Tufekčić je agenciji Fimi media za 79.603,31 kunu preplatila svečanost otvorenja radova na pruzi Vinkovci - Tovarnik - državna granica. U istrazi je bila ispitivana zajedno sa svojim suprugom Željkom koji je u Ministarstvu prometa, pomorstva i veza bio zadužen za poslovanje s Fimi medijom.

Željko Tufekčić je, također, bio ispitivan u vezi s filmom ‘Prometna renesansa’, koji je ovih dana dospio u javnost, no sam je pomoćnik bivšeg ministra Kalmete u istrazi tvrdio da je za film doznao tek kad je bio gotov.

Po odluci Vlade od 23. veljače ove godine, Marija Tufekčić trebala bi, kao ravnateljica SAFU-a, biti nadležna za upravljanje  projektima IPA u nekoliko područja. Novinare je nakon sjednice Vlade zanimao i stav vicepremijera Branka Grčića o tom imenovanju.

‘Radi se o produžetku ovlaštenja za poslove s Europskom komisijom vezane za fondove IPA, a stvarni ugovor o radu gospođi, kao i još nekim ljudima, isteći će uskoro i u tom trenutku ide postupak izbora nove osobe’, rekao je Grčić, dodavši da u ‘konkretnom slučaju’ Mariji Tufekčić ugovor istječe 17. ožujka

Na konkretan upit znači li to da ravnateljica odlazi s te dužnosti, potpredsjednik Vlade Grčić je odgovorio da ‘natječajna procedura kreće i svatko ima pravo da se javi na natječaj’. Nakon toga će biti izabrana osoba koja će dalje voditi Agenciju za financiranje i ugovaranje europskih projekata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi