IMA LI VEĆINU?

Počinje Sabor, na potezu Plenković. Hoće li biti iznenađenja?

07.06.2017 u 07:37

Bionic
Reading

Nakon političkog razvoda Mosta i HDZ-a i nakon što je Vlada Andreja Plenkovića ostala bez Mostovih ministara, premijer bi danas u Saboru trebao predstaviti četiri nova ministra

Nakon četiri i pol tjedna stanke i završenih lokalnih izbora Sabor danas nastavlja s radom. Sabor bi trebao početi novu sjednicu, koja će trajati do ljetne stanke, aktualnim prijepodnevom u 9.30, na kojoj je premijer Andrej Plenković trebao predstaviti četiri nova ministra - unutarnjih poslova, zaštite okoliša, pravosuđa i uprave, zatražiti od Sabora da im iskaže povjerenje i time potvrditi da ima većinu u parlamentu.

S obzirom na rasplet jučerašnje drame u HNS-u, koja je okončala ostavkom predsjednika te stranke Ivana Vrdoljaka, a nakon što nije dobio potporu za koaliranje s HDZ-om, premijeru ostaje mogućnost sastavljanja manjinske vlade ili odlazak na prijevremene izbore.

U Aktualnom prijepodnevu pitanja premijeru i članovima Vlade trebalo bi postaviti 39 zastupnika - 15 iz HDZ-a, devet iz SDP-a, tri iz Mosta, dva iz HNS-a itd. Ždrijeb je odlučio - prvi će pitanje postaviti nezavisni Vladimir Bilek, a posljednji HDZ-ov Franjo Lucić.