'BILO BI DOBRO DA SE DISTANCIRAŠ'

Počinje obračun u HDZ-u? Rošin dao ostavku, Bačić dolazi u Split

12.12.2011 u 17:57

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Jerko Rošin u ponedjeljak je službeno dao ostavku na mjesto potpredsjednika splitskog HDZ-a, s obrazloženjem da je to od njega 'na neki način zatražio predsjednik ogranka Dujomir Marasović'. 'Sugerirao mi je, kazao je da bi bilo dobro da se distancira od mene, pa se i ja javno distanciram od njega', kazao je Rošin za tportal

Sudeći po zbivanjima u splitskom HDZ-u, čini se da se unutarstranački obračun približava: za utorak je najavljen dolazak u Split glavnog tajnika Branka Bačića, a on će navodno započeti s lobiranjem za podršku Jadranki Kosor.

Još uvijek nije jasno s kime će se uopće sastati: županijski ogranak raspušten je još ovog proljeća odlukom same Kosor, dok u Gradskom odboru velik broj članova jedva čeka progovoriti što misli o koaliciji sa Željkom Kerumom. Nekoliko njih potvrdilo nam je da nisu dobili nikakav poziv za sastanak.

Sam Rošin, jedan od posljednjih prijatelja Ive Sanadera, smatra da su HDZ-u potrebne 'promjene i rasprave' te da vodeći ljudi moraju stati pred članstvo i priznati neuspjeh na izborima. On osobno nezadovoljan je odnosom središnjice stranke prema Splitu i Dalmaciji.

'Ne, ne razmišljam o bilo kakvoj kandidaturi i nemam takvih ambicija. U stranku sam ušao kako bih joj pomogao, očito je da smo u krizi, no Marasović i ostali nisu prepoznali moju podršku. Spreman sam odmaknuti se kako ne bih kočio njihove planove', kazao nam je Rošin.