SUD U OSIJEKU

Počelo suđenje za monstruozno ubojstvo socijalne radnice i pravnika u Đakovu; osumnjičeni: 'Kriv sam!'

03.06.2020 u 10:48

Bionic
Reading

Počelo je suđenje Andriji Drežnjaku, osumnjičeniku za ubojstvo socijalne radnice đakovačkog Centra za socijalnu skrb Blaženke Poplašen i pravnika te ustanove Ivana Pavića

Prema optužnici, Večernji.hr navodi da je kobnog dana osumnjičeni stavio u torbicu pištolj, tzv. češku zbrojevku, i zaputio se u Centar za socijalnu skrb. Unaprijed je, tereti se, skovao plan da ih usmrti, 'u uvjerenju da su mu pravnik Pavić i socijalna radnica Poplašen na nezakonit način oduzeli obiteljsku kuću u kojoj prebiva'. Kada je stigao do ulaza u zgradu, rekao je zaštitaru da im treba uručiti neki papir. Kako ga poznaje dug niz godina kao korisnika Centra, zaštitar ga nije dodatno provjeravao. Otkucalo je upravo podne kada je Drežnjak ušetao u Pavićev ured i ispalio mu hitac u glavu. Zaputio se potom u sobu Blaženke Poplašen i potom pucao i u nju, a nesretna žena na mjestu je preminula. Pavić je prevezen u KBC Osijek te je deset dana poslije izgubio bitku za život.

Iako se u istrazi branio šutnjom, Andrija Drežnjak (62) danas je na osječkom sudu priznao krivnju za ubojstvo svoje skrbnice i socijalne radnice Blaženke Poplašen (49) te pravnika Ivana Pavića u Centru za socijalnu skrb u Đakovu 9. srpnja prošle godine.

'Razumijem optužnicu. Smatram se krivim', izjavio je Drežnjak na današnjem suđenju.

  • +21
Počelo suđenje Andriji Drežnjaku zbog ubojstva socijalnih radnika u Đakovu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos