AKCIJA OFSAJD

Po utakmici zarada od 150 do 300 tisuća eura

08.06.2010 u 18:11

Bionic
Reading

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec na konferenciji za novinare povodom akcije Ofsajd u kojoj je uhićeno 20 Hrvata i dva Slovenca zbog klađenja i namještanja utakmica rekao da akcija još uvijek nije gotova i da su moguća nova uhićenja te da policija istražuje i međunarodne utakmice

'Rezultati akcije Ofsajd koju smo proveli zajedno s USKOK-om su danas u završnoj fazi. Sve je krenulo od listopada prošle godine kada smo dobili informaciju od njemačke policije u vezi klađenja i namještanja rezultata, a ova današnja uhićenja rezultat su

istražnih radnji provedenih otada do danas. Ne mogu govoriti o imenima zbog činjenice da su istražne radnje još uvijek u tijeku. Mogu samo reći da su uhićene 22 osobe, 20 Hrvata i dva Slovenca, zbog klađenja i namještanja rezultata', rekao Krunoslav Borovec.

Iako zakopčan do grla, Borovec je potvrdio da se radi o utakmicama 1. HNL, no ne odbacuje mogućnost da se radi i o međunarodnim utakmicama.

'Tijek istrage nas vodi i na neke inozemne utakmice, no o svemu tome moći će se izjasniti nakon završetka istrage', rekao je glasnogovornik MUP-a.

Što se tiče imovinske koristi, Borovec je kazao da se radi o zaradi od 150 do 300 tisuća eura po utakmici. Detaljnije o tome kolika je sveukupna šteta neće se znati do kraja istrage.

Glasnogovornik MUP-a nije htio ni potvrditi ni demantirati imena kojima se špekulira u javnosti, poput Jasmina Agića, sina Zvonka Zubaka ili Miljenka Mumleka, no zato je pohvalio HNS zbog kooperativnosti.

Što se tiče regularnosti prvenstva, Borovec je lopticu prebacio na HNS ustvrdivši da je to u njihovoj ingerenciji.