NIŠTA OD KOALICIJE

Plenković (zasad) odbio Ružu Tomašić

01.08.2016 u 12:22

Bionic
Reading

Narodna koalicija jedina je zasad složila liste, a HDZ, doznaje dnevnik.hr, odlučio je da u desetoj izbornoj jedinici ipak neće surađivati s Ružom Tomašić

U iduća dva dana u središnjicu HDZ-a će prijedloge poslati sve županijske organizacije. Vrh stranke odlučit će kakva će biti sudbina, primjerice, Josipe Rimac ili Božidara Kalmete, javlja Dnevnik.hr. 'Želim osvježiti te liste, da to bude jedan dobar spoj iskusnih i mladih ljudi. Vidjet ćete, te liste su pune onih koji su vjerodostojni, koji su se dokazali na političkoj razini', kazao je prije nekoliko dana Andrej Plenković šef HDZ-a.

HDZ pregovara i s potencijalnim partnerima, s kojima surađuje u pojedinim izbornim jedinicama. No, s Ružom Tomašić - pala je definitivna odluka - suradnje neće biti. 'Čula sam se osobno s gospodinom Plenkovićem. Rekao je da HDZ neće ići s koalicijskim partnerima, da će ići samostalno, što god to značilo. I da očekuje suradnju nakon izbora, ali da za sada suradnju s nama ne vidi', kazala je Ruža Tomašić, iz Hrvatske konzervativne stranke.