SAUCHA I SLUČAJ DNEVNICE

Plenković: Žao mi je da ovaj slučaj postoji. Maras: Situacija je neugodna

10.02.2017 u 10:30

Bionic
Reading

Nakon što je MIP jutros donio odluku o skidanju imuniteta Tomislavu Sauchi, cijeli slučaj komentirao je i premijer Andrej Plenković. Sauchin stranački kolega Gordan Maras rekao je kako je situacija neugodna

'Ja se tu principijelno zalažem za nepisano pravilo Sabora, a kad se traži od strane Državnog odvjetništva skidanje imuniteta da Sabor mora djelovati jedinstveno i donijeti principijelan stav. Koliko mi je poznato MIP je donio takvu odluku, nadam se da će i u Saboru biti principijelan stav', prokomentirao je Plenković odluku MIP-a. 'Žao mi je što ovaj slučaj postoji', kazao je Plenković, no nije želio komentirati detalje slučaja.

'Oko ovoga će pitanja DORH imati puno posla. Budući da je proces u tijeku, ne želim ga detaljnije komentirati. Mislim da je loše da se takva situacija događa, loša je za vjerodostojnost onih koji su akteri te situacije. Lakonski se odgovornost prebacivala na državne službenike', rekao je Plenković.

Što se tiče glasovanja o povjerenju ministru obrazovanja Pavi Barišiću, Plenković je kazao da će o tome još razgovarati s Mostom. Podsjetimo, još nije jasno koji će stav zauzeti Most, no sve su glasnija šuškanja da će biti suzdržan.

Maras: Situacija je neugodna

SDP-ov Gordan Maras komentirao je skidanje imuniteta njegovu stranačkom kolegi Tomislavu Sauchi, 'Ja mogu reći, kao i cjelokupna javnost, ovo je neugodna situacija za sve, za saborske zastupnike i za kolegu Sauchu. SDP-u je u interesu da se to što prije riješi', rekao je Maras. 'Ono što mogu reći jest da ljudski vjerujem da će kolega Saucha u tom postupku dokazati svoju nevinost. Mislim da je ova situacija neugodna za sve, i za javnost i za politiku, za kolegu Sauchu ponajviše. Tu nema nekoga tko se dobro osjeća kad čuje ovu informaciju', rekao je Maras.

Novinare je zanimalo hoće li ova situacija naštetiti SDP-u. 'Ne treba tu sad postavljati pitanja kome će ova situacija najviše naštetiti. Treba prvo raščistiti situaciju, da se vidi što se dogodilo', rekao je Maras. Nije želio komentirati ishod situacije. 'Ja ovo promatram i kao političar i kao građanin Republike Hrvatske, moj je interes da javnost sazna što se dogodilo i koje su informacije. Sve ostalo su nagađanja', kazao je Maras.