na mjestu nesreće

Plenković: Sve osobe u srušenom zrakoplovu hrvatski državljani

25.05.2024 u 19:26

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković, u pratnji ministara Beroša i Božinovića, obišao je u subotu blizu Lučkog mjesto nesreće sportskog zrakoplova Cessna 182, u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su ozlijeđene, te je rekao da su svi putnici bili hrvatski državljani.

"Na žalost jedna je osoba preminula, a ostalima se ukazuje pomoć", izjavio je premijer te zahvalio na brzoj reakciji civilnoj zaštiti, vatrogascima, policiji i medicinskoj skrbi koji su došli na vrijeme, uključujući hitnu helikoptersku službu.

Sve su ozlijeđene osobe zbrinute i prema prvim saznanjima nisu životno ugrožene. Više od toga ne znamo u ovome trenutku, dodao je premijer.

Istaknuo je i da su sve osobe hrvatski državljani.

Na mjesto nesreće stigli su i predstavnici agencije za istraživanje nesreća u zrakoplovnom, željezničkom i pomorskom prometu pa će i oni sastaviti svoje izvješće o uzrocima ove nesreće.

  • +4
Andrej Plenković na mjestu pada zrakoplova kod Kerestinca Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se sumnja da je jedna osoba ozlijedila kralježnicu, stoga je podignut helikopter koji će je prevesti u KB Dubrava.

Županijski centar 112 izvijestio je da su u 15,47 sati zaprimili dojavu o padu zrakoplova Cessna 182 mađarskih registarskih oznaka te se u njemu nalazilo pet osoba.

Dvoje lakše ozlijeđenih prevezeno je u Vinogradsku bolnicu, a putnik s ozljedama glave prevezen je na Rebro.

Sat i pol vremena trajalo je lociranje palog zrakoplova, a Marin Lukas, pročelnik stanice HGSS-a Zagreb, rekao je medijima da je riječ o padu zrakoplova koji je služio za transport padobranaca na skokove.

"Jedna je soba poginula, tri su ozlijeđene dok je jedan putnik prošao bez ozljeda", rekao je Lukas.