objava na twitteru

Plenković razgovarao sa Žigmanovom i Krišto

07.07.2022 u 21:04

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković razgovarao je u četvrtak u Zagrebu s predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavom Žigmanovom i kandidatkinjom za hrvatsku članicu predsjedništva BiH Borjanom Krišto, objavio je premijer na Twitteru

Plenković je odvojeno primio Žigmanova i kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora BiH Borjanu Krišto nakon konstituirajuće sjednice trećeg saziva Savjeta vlade za Hrvate izvan Hrvatske.

"Nastavljamo suradnju za unaprjeđenje položaja i primjerenu zastupljenost hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, kao i u realizaciji projekata za očuvanje hrvatskog kulturnog i jezičnog identiteta", tvitao je premijer.

Žigmanov je izabran u Narodnu skupštinu Srbije na općim izborima u travnju kao prvi na zajedničkoj listi predstavnika nacionalnih manjina „Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani“. Očekuje se da će novi saziv srbijanskog parlamenta biti konstituiran do kraja ovog mjeseca.

Uoči izbora u BiH u listopadu, Plenković je izrazio punu potporu Borjani Krišto, kandidatkinji za hrvatsku članicu kolektivnog državnog vrha BiH.

"Naš je zajednički prioritet osigurati jednakopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda i ubrzati europski put BiH", istaknuo je premijer.