OPRAO BRITANCA

Plenković prvi progovorio u EU parlamentu

02.07.2013 u 19:27

Bionic
Reading

HDZ-ovac Andrej Plenković postao je prvi hrvatski zastupnik koji je govorio na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta. No iako je taj govor planirao i tempirao želeći biti upravo taj prvi koji govori iz Hrvatske, stvari su pošle nepredviđenim tijekom...

Andreja Plenkovića naljutio je britanski zastupnik koji je kritizirao šefa Europske komisije i njegovu izjavu da je EU sada novi imperij.

'Imate Hrvatsku, zabili ste svoju zastavu na hrvatsko tlo. Iako nije bilo potpore javnosti za to, samo 22 posto Hrvata je izašlo na izbore za EU parlament, ali imate potporu hrvatskih političara. Uz to bivši premijer Sanader koji je vodio pristupne pregovore osuđen je na 10 godina zatvora zbog prodaje nacionalnog imetka, a imao je potporu cijelog hrvatskog naroda. Oni su rasprodali svoju zemlju. I to su uradili zbog vlastitih interesa. Zemlja koja se godinama borila za svoju neovisnost nakon 20 godina sada ju je predala ovim ljudima ispred nas', izjavio je Nigel Farage, EU zastupnik Velike Britanije.

Reagirao je HDZ-ov Plenković: 'Samo na kraju poručujem Farageu da nije nikada bio u Hrvatskoj prije 2011. godine, a pokušao je patronizirati raspravu i strateški cilj od 20 godina. Savjetovao bih mu da se drži svog 'Isle of Man'' - prenosi RTL.

'Neke zastupnike znam otprije, nisu mi svi novi, ali mislim da imamo dugačku listu stručnih i predanih članova iz Hrvatske', rekao je Martin Schulz, predsjednik Europskog parlamenta.