305. sinjska alka

Plenković: Podupirući Sinjsku alku promoviramo hrvatsku kulturnu baštinu

27.05.2020 u 14:01

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u srijedu u Banskim dvorima izaslanstvo Viteškog alkarskog društva iz Sinja te je tom prigodom rekao da se podupirući Sinjsku alku promoviraju hrvatska kulturna baština, vrijednosti i nacionalni identitet

Predsjednik Viteškog alkarskog društva i alkarski vojvoda Boško Ramljak upoznali su premijera s pripremama za ovogodišnju 305. sinjsku alku.

Jukić je zahvalio Vladi i premijeru Plenkoviću na dosadašnjoj financijskoj potpori u realizaciji projekata važnih za funkcioniranje tog društva te na kontinuiranoj financijskoj pomoći Muzeju Sinjske alke i Alkarskoj ergeli.

Premijer Plenković izrazio je zahvalnost Viteškom alkarskom društvu i Gradu Sinju na trudu i naporima koje ulažu u Alku, ističući kako podupirući Sinjsku alku promoviramo hrvatsku kulturnu baštinu, vrijednosti i nacionalni identitet.

Rekao je da će Vlada i dalje preko Ministarstva kulture i drugih resora financijski podupirati programske djelatnosti Muzeja Sinjske alke i projekte Viteškog alkarskog društva.