PREPORUKA LIJEČNIKA

Plenković ostaje još nekoliko dana u izolaciji zbog blažih respiratornih simptoma

09.12.2020 u 14:44

Bionic
Reading

Slijedom preporuke liječnika, predsjednik Vlade ostat će još nekoliko dana u izolaciji i raditi od kuće, zbog još prisutnih blažih respiratornih simptoma, objavio je glasnogovornik Vlade Marko Milić u srijedu, deset dana nakon što je obznanjeno da je premijer Andrej Plenković pozitivan na SARS-CoV-2

Predsjednik Vlade osjeća se dobro i nema temperaturu.

Tijekom cijelog trajanja izolacije, koja je započela u subotu 28. studenog, predsjednik Vlade radio je kontinuirano i svakodnevno od kuće, izvršavajući sve svoje aktivnosti i obveze, prenosi N1.

I danas će premijer Plenković voditi sjednicu Vlade. Najavljeni početak sjednice je u 15 sati.

Zagreb: 27. sjednica Vlade RH Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, u ponedjeljak, 30. studenog, objavljeno je kako je premijer Andrej Plenković pozitivan na koronavirus.

'Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan. Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana', priopćeno je iz Vlade.

U međuvremenu, Plenković je odredio da ga u slučaju spriječenosti mijenja potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

Tomo Medved Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'To je odluka predsjednika Vlade gdje u vrijeme njegove odsutnosti ovlašćuje člana Vlade za potpisivanje akata Vlade. On je ovlastio mene. Sve druge aktivnosti predsjednik vlade obavlja kao i inače, predsjeda užim kabinetom i sjednicom Vlade', kazao je Medved, ministar hrvatskih branitelja.