komentirao i hdz-vo ,sudište

Plenković o Milanoviću: Izbori su krajem godine jer je Tuđman tada preminuo

14.11.2019 u 18:56

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković komentirao je rasplet takozvane afere WhatsApp, kao i odustajanja od održavanja sastanaka Predsjedništva EPP-a u Hrvatskom saboru

'Ne znam što radi sad Gradski odbor Grada Zagreba, o tome će odlučivati Časni sudovi', kazao je Plenković na pitanje o tzv. aferi WhatsApp, javlja N1.

'Jako je važno da smo u mandatu kojeg na čelu HDZ-a vodim više od tri godine razvili kulturu dijaloga i kritičkog mišljenja. Postoje obrasci ponašanja koji su norme pristojnog ponašanja. Sve van toga, ne može se tolerirati', kazao je i dodao da tretman ne ovisi o funkciji u stranci.

Komentirao je rekaciju Zorana Milanovića na datum predsjednčkih izbora.

'Koliko znam, uvijek su predsjednički izbori uoči Nove godine. Kalendar je takav kakav je zato što je predsjednik Tuđman preminuo u prosincu 1999. Ako je to reakcija na datum prvog kruga, to je dosta zanimljiv signal slabosti, kandidat ima puno problema i puno straha jer zna da će izgubiti na izborima od predsjednice, kao što je izgubio većinu izbora do sad'.

O kongresu Pučana i odustajanju srbijanskog predjsednika Aleksandra Vučića od dolaska u Zagreb kaže:

Andrej Plenković o Schengenu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Stupanj poluprimitivnog ponašanja koji smo vidjeli od nekih političkih stranaka je zapanjujuć. Ništa se ne bi dogodilo ni sabornici, ni stolicama ni mikrofonima. U dogovoru s kolegama, procijenili smo da želimo da kongres bude fokusiran na ono što je bitno - da je Zagreb domaćinnajvećeg političkog događaja ikad međunarodnog značenja'.

'To je Vučićeva odluka, poziv je išao svima', kazao je.

Dodao je i da su ozbiljna i odgovorna vlada.

'Imamo usvojen proračun, imamo usvojen rebalans, imamo prvi krug porezne reforme, imamo 30. svibnja kao državni blagdan, ponovno. Pitajte ove s grupa koji je to predsjednik HDZa vratio Tuđmana u 30. svibnja', kazao je Plenković.