'JEDAN OD NAJKRUPNIJIH PROBLEMA'

Plenković na istarskoj turneji: Danas kreće isplata plaća radnicima Uljanika

13.09.2018 u 11:03

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković stigao je u četvrtak iza 11 sati zajedno s ministrima u pulsko brodogradilište Uljanik, te krenuo u obilazak brodogradilišta s predstavnicima Uporave i radnika Uljanika, te čelnicima Grada Pule i Istarske županije

Vlada u četvrtak boravi u Istarskoj županiji, te će u 13 sati u Puli održati sjednicu na kojoj će, uz izvješće o dosad učinjenom i o budućim projektima u samome gradu i Županiji, biti podneseno izvješće o stanju u hrvatskoj brodograđevnoj industriji.

Boravak u Istarskoj županiji premijer i ministri počeli su posjetom Pazinu, gdje se Plenković sastao sa županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Pazina Renatom Krulčićem i predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Slokovićem, a potom sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Plenković je istaknuo kako je Vlada već pomogla brodogradilištima određenim potezima.'

'Mislimo da je najvažnije da svi dobro shvate, osobito radnici, da je jamstvo od 716 milijuna kuna u siječnju omogućilo funkcioniranje Uljanika i 3. maja praktički prvih pola godine', kazao je Plenković,

Danas kreće isplata plaće za kolovoz, najavio je premijer i naglasio da je cilj dolaska Vlade u Pulu da Uljanik, s europskim i našim propisima, u budućnosti posluje 'na zdravim temeljima i tržišnim načelima, jer onako kako je bilo do sada nije bilo dobro'.

  • +44
Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

'Zato ćemo razgovarati s Upravom, radnicima i sindikatima, te čelnicima lokalne samouprave i potražiti rješenje koje će dovesti do restrukturiranja koje će omogućiti održivost funkcioniranja Uljanika', naglasio je.

Na sjednici će se Vladi pridružiti i stručnjaci iz Hrvatske brodogradnje Jadranbrod d.d. koji će 'široj javnosti i svima nama pokazati prezentaciju o stanju u hrvatskoj brodogradnji, da svi skupa shvatimo kontekst, i na temelju toga tražimo s Europskom komisijom rješenja za održavanjem radnih mjesta i proizvodnje'.