PRAĆENJE MOBITELA

Plenković: Koga je u vlasti briga tko s kim govori na telefon? Ne mogu vjerovati da raspravljamo o ovome!

  • Autor: B. S.
  • Zadnja izmjena 07.04.2020 13:17
  • Objavljeno 07.04.2020 u 12:45
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković kazao je i u utorak, nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a, da će donijeti odluku koja će se odnositi na režim rada tržnica s ciljem omogućavanja poljoprivrednicima i OPG-ovima da prodaju svoje proizvode i građanima da ih kupuju. Komentirao je i odluku o praćenju mobitela osoba kojima je određena samoizolacija

"U cijeloj priči se došlo na neku vrstu gotovo pa ideološke rasprave. Ne znam koliko je to realno sagledati, ali svodi se na to da će Vlada pratiti sve građane što rade na telefonima. Koga je u vlasti briga tko s kim govori na telefon? To je teza koja je toliko banalna i pogrešna, da ne mogu vjerovati da je uopće toliko privlačna u ovo vrijeme da bude predmet rasprave. Svi vi koji imate pametne telefone - sve ste dali Googleu i Facebooku, sve imaju, znaju sve o vama u svakom trenutku", rekao je Plenković, a prenosi N1.

  • +3

Plenković je održao konferenciju prije glasovanja o Vladinom paketu mjera za pomoć gospodarstvu

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

"Smisao ovoga je nešto što se događa u cijelom svijetu. Ima zemalja koje koriste modernu tehnologiju kako bi je stavili u funkciju zdravstvene zaštite ljudi. Kad dođete liječniku, prvo što vas pita je gdje ste bili i tko su vam kontakti. Nije nužno da ćemo uvijek svi volontirati informaciju, a ovdje uskrata informacije liječniku je dosta bitan detalj. Ovo se odnosi samo na covid, na kontekst samoizolacije i činjenice da moramo biti disciplinirani. Najzadnja stvar u ovoj situaciji i svih nas koji radimo na ovoj krizi je to tko s kim govori na mobitel", poručio je.

Kad je riječ o pridržavanju epidemioloških mjera, premijer je rekao: 'Nije ovo utakmica koja traje kratko. Vrijeme je da to svi shvatimo. Mi ne možemo reći da smo sigurni. Ovu utakmicu moramo inteligentno igrati i tako ćemo se nastaviti ponašati. Nismo mi tu jedini, praktički je pola svijeta u shut downu, nismo mi to izmslili, ali naš recept se pokazao kao najučinkovitiji", rekao je Plenković.

Nije htio govoriti o mogućem olakšavanju mjera. "Trenutno protiv koronavirusa nema dokazanoga lijeka, nema dokazanoga cjepiva i nismo još stekli imunitet. Po bilo kojoj od tri osnove ne možemo reći da smo na sigurnom. A ako to ne možemo reći, onda ne možemo živjeti u wishful thinkingu. Ovo je ozbiljna utakmica", poručio je premijer. 

Što se tiče moratorija na plaćanje kredita, Plenković je rekao da je važno da banke pokažu odgovornost. "One se zasad u ovoj situaciji ponašaju vrlo odgovorno", rekao je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!