'sad je bitno

Plenković: Izabrali smo prave ljude i program za budućnost Hrvatske

21.04.2021 u 20:59

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković rekao je u srijedu da program za lokalne izbore - "Sad je bitno" - sintetizira sva ključna postignuća u proteklih nekoliko godina istaknuvši i kako su kroz njega izabrali prave ljude i program za budućnost Hrvatske na lokalnoj razini do 2025.

"Naš program 'Sad je bitno' sintetizira sva ključna postignuća u proteklih nekoliko godina", rekao je Plenković prije početka sjednice Predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" u proširenom sastavu.

Na sjednici, uz kandidate za zagrebačkog gradonačelnika Davora Filipovića i župana Primorsko-goranske županije Garija Cappellija, putem video linka sudjeluju i kandidati za gradonačelnike Rijeke, Osijeka i Splita - Josip Ostrogović, Ivan Radić i Vice Mihanović.

Izjave uoči sjednice Predsjednistva Zajednice utemeljitelja HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Navevši kako se izborni program za lokalne izbore temelji na četiri ključna načela, Plenković je pojasnio kako se temelji na načelima stalnog i sustavnog dijaloga između Vlade i županija, udruge gradova te hrvatske zajednice općina. Također, temelji se na načelima funkcionalne decentralizacije, fiskalne decentralizacije te na načelu partnerstva i projektne suradnje.

Istaknuo je i kako kroz program "Sad je bitno" žele staviti naglasak na daljnji ravnomjerni regionalni razvoj, na pitanja demografske revitalizacije, socijalne uključenosti, infrastrukture te kvalitetnijeg života svih stanovnika.

  • +7
Andrej Plenković Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

"Kroz program 'Sad je bitno' izabrali smo prave ljude i pravi program za budućnost Hrvatske na lokalnoj razini od 2021. do 2025.", poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica rekao je da na predstojećim lokalnim izborima HDZ s punim pravom očekuje dobre izborne rezultate i pobjedu na tim izborima jer se, među inim, bore za rješavanje onih pitanja koje hrvatski građani u svakom kutku zemlje smatraju bitnim.

Izrazivši zadovoljstvo što će mu i utemeljitelji HDZ-a danas dati snažnu podršku, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović istaknuo je da su oni u izazovnim i teškim vremenima imali hrabrosti krenuti zajedno sa dr. Franjom Tuđmanom u stvaranje Republike Hrvatske.

Poručio je i kako želi Zagreb učiniti gradom u kojem najbolji pobjeđuju, a najslabiji su zaštićeni.

Kandidat za primorsko-goranskog župana Gari Cappelli rekao je da je u ovom trenutku tri milijarde kuna vrijednost projekata u toj županiji istaknuvši da nije bilo "nikad veće investicije i nikad kvalitetnijeg pristupa i razumijevanja za tu županiju te ljude koji u njoj žive".