PANEL U DAVOSU

Plenković i Vučić u veselom društvu: Istok Europe mora brže u EU

20.01.2017 u 13:58

Bionic
Reading

Na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu održan je panel 'Krenimo na istok', u sklopu kojega je naglašena važnost proširenja Europske unije. U radu skupa koji je organizirao europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn sudjelovali su hrvatski premijer Andrej Plenković, njegov srpski kolega Aleksandar Vučić, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko i austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz

O sadržaju panela nešto više doznajemo s Twittera europskog povjerenika Hahna, a on je uz niz veselih fotografija sudionika prenio ponešto izgovorenih riječi.

Prema njemu, Andrej Plenković snažno je apelirao na potrebu proširenja EU-a, dodavši da su u pitanju 'legitimne želje kandidata', te naglasivši da se ne smije ostaviti prostora populistima.


Ukrajinski šef države Petro Porošenko rekao je da je njegov program približavanje Ukrajine EU, no na Uniji je da 'ispuni svoj dio dogovora'. Aleksandar Vučić je apelirao na EU: 'Ne ostavljajte nas same u kutu.'

Inače, Vučić je ranije tijekom dana pozvao Plenkovića i Grabar Kitarović u Beograd, o čemu više možete pročitati u posebnoj vijesti.

Andrej Plenković se na svom Twitteru oglasio tek kratkom obaviješću da 'sudjeluje na panelu', bez ulaska u sadržaj.


Uskoro opširnije…