novi prijepor

[VIDEO/FOTO] Plenković: Nije mi jasno kako istarski stožer misli otvoriti terase kafića 1. ožujka

16.02.2021 u 13:33

Bionic
Reading

Andrej Plenković, premijer RH u obilasku Splitsko-dalmatinske županije posjetio je Makarsku, gdje je rekao kako je nedopustio da netko s lokalne, županijske razine govori i odlučuje da je nešto loše što je u suprotnosti s HZJZ-om i WHO

Na taj način Plenković se ponovno referirao na odluku Primorsko-goranskele županije koja je odlučila ne cijepiti stariije od 65 godina cjepivom AstraZenece.

'Ne može netko sa županijske razine zavoda za javno zdravstvo voditi politiku suprotnoj onoj EU i slati izjave koje odvraćaju od cijepljenja. Takve izjave su štetne. Ne može županijska razina slati zbunjujuće poruke. Ta izjava je katastrofalna", rekao je Plenković.

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Naveo je i da mu nije jasno kako Istarski stožer misli otvoriti terase kafića 1. ožujka jer županijski stožeri mogu donositi samo mjere strože od onih koje donosi Nacionalni.

Šef istarskog stožera, Dino Kozlevac, najavio je ranije na konferenciji za novinare da će se zbog povoljne epidemiološke situacije od 1. ožujka otvoriti terase ugostiteljskih objekata.

  • +8
Andrej Plenković u Makarskoj Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Planiramo otvaranje terasa ugostiteljskih objekata 1. ožujka. Sljedeći tjedan ćemo procijeniti stanje na području Istarske županije, za koje sada ocjenjujemo da je povoljno te ćemo donijeti definitivnu odluku', rekao je Kozlevac.

Što je još bilo u Makarskoj pogledajjte u videu Makarske danas.