PREMIJER U PLETERNICI

Plenković nahvalio Filipovića: Agilan, pristojan, ima sportsku drskost koja je ključna za velike političke utakmice

02.03.2021 u 14:36

Bionic
Reading

Na sastanku HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji utvrđeno je da su jedinice lokalne vlasti dobile više od 100 posto dotadašnjih prihoda, da je 208 milijuna eura iz fondova EU-a ugovoreno u razdoblju HDZ-ove vlade te da je Vlada uložila 110 milijuna kuna za očuvanje radnih mjesta za više od 12 tisuća radnika u županiji, kazao je premijer Andrej Plenković, promuklog glasa, odgovarajući na pitanja novinara u Pleternici te je zahvalio gradonačelnici Antoniji Jozić, inače kandidatkinji HDZ-a za županicu Požeško-slavonske županije

Antonija Jozić ocijenila je dolazak premijera kao političku i ljudsku podršku kandidatima za izbore.

'Biti kandidatkinja HDZ-a za županicu je iznimno odgovorna dužnost, ali i velika čast koja mi je osobno ukazana. Želim sva svoja znanja i iskustva u upravljanju lokalnom samoupravom prenijeti na županiju', rekla je Jozić, zahvaljujući na kandidaturi županijskoj organizaciji i samom Plenkoviću.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

Predsjednik HDZ-a izrazio je očekivanje da će kandidati stranke dobiti najveće povjerenje stanovnika županije.

Po pitanju veledrogerija i ograničenja isporuke lijekova i medicinske opreme za 15 bolnica, odgovorio je da građani neće ostati bez lijekova. Podsjetio je da su koncem prošle godine isplaćene 1,3 milijarde kuna veledrogerijama, a s njihovim predstavnicima nastavit će se razgovori.

'U protekloj godini imali smo enormne izdatke u zdravstvu upravo zbog koronavirusa... Što se tiče racionalnosti upravljanja troškovima, za to su odgovorni svi oni, bilo da je riječ o nacionalnim zdravstvenim ustanovama ili onima na županijskoj razini', rekao je Plenković, ne izustivši riječ 'ravnatelji'.

O budućem rješenju čelne osobe za Vrhovni sud, kaže da još nije razgovarao s predsjednikom Milanovićem, ali se razrađuje ideja i taj scenarij poštovat će hrvatski Ustav, zakone i institut javnog poziva.

  • +19
Premijer Plenković na obilježavanju 30. godišnjice početka Domovinskog rata Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic

Po pitanju izbora za Grad Zagreb, rekao je da je kandidat HDZ-a Davor Filipović sjajan i da svakim svojim nastupom pokazuje da je kompetentan, da detaljno zna sve gradske teme, da ima jasnu viziju policentričnog razvoja grada i da će maksimalno koristiti podršku Vlade, zna sve o gradskom proračunu te će učiniti sve napore na konsolidaciji financija grada.

'Kroz četiri godine rada u Gradskoj skupštini se dokazao. To je ključna razlika između njega i nekih drugih kandidata. Davor Filipović je agilan čovjek, doktor znanosti s 26 godina, izvanredni profesor, sportaš, pristojan, ali ima onu sportsku drskost koja je ključna za velike političke utakmice kao što je ova pred njim', kazao je Plenković.

  • +2
Davor Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković jutros je u Pakracu sudjelovao u obilježavanju 30. obljetnice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj.

U Slavonskom Brodu premijer će obići novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja.