NEVJEROJATNA KOLIČINA TRAILERA

PlayStationova E3 konferencija krcata je ekskluzivama

10.06.2014 u 12:52

Bionic
Reading

Bacite pogled na apsolutno ogroman pregled današnje Sonyeve E3 prezentacije

Nakon prošlogodišnjeg trijumfa uzrokovoanog Microsoftovom nesposobnošću, Sonyev PlayStation 4 uživao je u velikoj popularnosti kod gamera diljem svijeta. Ove godine, nakon što se utrka hardverom konačno stišala do neke podnošljive razine, stvar se svela na igre. I kao što je bilo u nekim boljim vremenima, oba konkurenta prikazali su kako je čitava priča s konzolama prije svega koncentrirana na ono što na njima pokrećete. Što je još bolje, čini se da su PR-ovi obje firme surađivali, te za svaku press konferenciju priredili različiti spektar naslova. Drugim riječima, ono što ste gledali na Microsoftovoj konferenciji jučer navečer - jutros niste gledali na Sonyevoj.

Šou je počeo sa Bungeejevim Destinyem - masivnim multiplayerom koji je među ostalim kombinacija pucačine i RPG-a. Znamo...čak i nas zaboli glava kada pokušamo o tome razmišljati više nego što bi trebali.

Nakon Destinya je slijedio The Order 1886. Igra na koju se sasulo toliko drvlja i kamenja, a do danas mi nije jasno zbog čega. Radi se o predivno odrađenom steampunkovskom naslovu iz trećeg lica koji će, ako volite cilindre, parne puške i vampire (DA, VAMPIRE) biti taman po vašoj mjeri.

Ako pak patite na zanimljive indie naslove, bacite pogled na Entwined - zanimljiv eksperimentalni naslov koji jednostavno morate vidjeti kako biste ga shvatili. Entwined je dostupan od danas po cijeni od 10 eura

Nakon Entwineda je slijedio ugodan šok za sve fanove InFamousa. First Light je standalone DLC koji istražuje Fetchinu pozadinsku priču, te je ful pun neonskih svjetala i estetike devedesetih. Ako imate Infamous: Second Son, uz First Light ćete dobiti dodatni sadržaj. Prava šteta što u traileru nismo vidjeli niti trunkicu konkretnog gameplaya.

Sonyeva konferencija ne bi bila Sonyeva konferencija da u nju barem na neki način ne uvale Little Big Planet. Ove godine predstavljen je treći nastavak ovog kreativnog platformskog naslova u kojem ćemo, evidentno, upoznati nekoliko novih likova. Sackboy više nije sam, hura!

Iskreno, ponekad mi do kraja nisu jasne neke dizajnerske odluke iza redosljeda trailera na tiskovnim konferencijama. Nakon sve miline i vedrine Little Big Planeta, predstavljen je prvi trailer novog From Softwareovog naslova pod imenom Bloodborne - igre koja je očigledno proizvod misterioznog Project Beasta. Makar nismo vidjeli ni trunkicu gameplaya, uvodna animacija bila je dovoljna da iz nas izbaci i zadnji komadić veselja (zajedno sa doručkom) koje je prethodni trailer uveo. Ako vam treba kratka verzija ovo trailera, onda je to: gotika, mrtvaci, satare. Bloodborne će izaći isključivo na PlayStationu 4.

Nakon Bloodborna je uslijedio prvi gameplay trailer Far Crya 4. Sad, ne želim biti totalni cinik, ali ova eksplozivna avantura na Himalaji je barem za ovaj E3 skoro kompletno skriptirana. Makar nemam nikakve sumnje kako će multiplayer funkcionirati bez problema, te kako ćete i u konačnoj verziji koristiti slonove kao oružje, za sada bi najradije malo smanjio entuzijazam. Međutim, ono što mi je definitivno odvuklo pažnju je mogućnost priključivanja drugog igrača/prijatelja/suborca u vašu igru, makar on nemao svoju kopiju FarCrya.

Kako stvari stoje, hodajući mrtvaci iz Bloodborna nisu bili dovoljni, pa nam je prikazan i prvi trailer za novi Dead Island 2. Očigledno je kako su autori odlučili baciti dramu trailera jedinice kroz prozor i prebaciti se na malo vedrije teme. Fitnes zombije, recimo.

Paradox Interactive priredio je trailer za novu Magicku 2 i moramo priznati da izgleda predobro. Čak su stavili i malo scena iz same igre. Za razliku od nešto manje od polovice proteklih izdavača. Plus, video sadrži mačke. To uvijek dobiva bodove u našoj knjizi...

Famozni Suda 51 (Killer Seven, Lollipop Chainsaw, No More Heores) također je priredio novi naslov za PlayStation 4 pod imenom Let It Die. Makar u traileru pogine više manje pet-šest do zuba naoružanih luđaka, i dalje nam se ne čini kako se radi o nečem novom. Let It Die za sada izgleda kao generički akcijski naslov, a budućnost će potvrditi ili opovrgnuti naše crne sumnje.

Autori Journeya predstavili su novi naslov pod imenom Azhu, igru u kojoj istražujete duboko podmorje. Naslov se na prvu loptu čini meditativnim i opuštajućim. Sudeći po tome kakav im je bio protekli naslov, Azhu bi zaista mogao biti jedan od "onih" naslova o kojima pričate kada prekopavate po starim pločama, pijete skupu kavu ili razmišljate o novom iPhoneu.

Nakon Abzua pričalo se o nekim tehnološkim novitetima. PlayStation TV dolazi u SAD po cijeni od 100 dolara, dok se o EU verziji barem za sada još ne priča. Nadalje, Sonyeva prijenosna konzola Vita navodno ima preko 100 naslova u razvoju. Sad, radi li se o pravim naslovima ili japanskim obskuritetima koje zapad neće nikad vidjeti, sasvim je drugo pitanje. Također, službeno je objavljeno kako PlayStation Now, Sonyev streaming servis, ulazi u betu 31. srpnja ove godine. Prije nego što nam se zavrtilo u glavi od količine novih informacija, prikazan je novi trailer. I vidi ti đavla, radi se o gameplayu iz novog Mortal Kombata X.

Nakon Mortal Kombata slijedio je trailer za ni više ni manje nego HD verziju višestruko nagrađivanog The Last of Us. Next Gen verzija sadrži i jako dobri Left Behind DLC. Također, ako ga niste završili, predlažemo da ne gledate trailer. Zašto? Spoileri.

Nakon napada ljudi-gljiva, fanovi Solid Snakea došli su na svoje zahvaljujući neizbježnom traileru za Metal Gear Solid: Phantom Pain. Kao što se i dalo očekivati, igra izgleda zaista lijepo.

Nakon Metal Geara slijedio je prvi pogled na prerađeni Grand Theft Auto 5. Rockstar se ne šali kada kaže da prerađuju igru, jer realno - PS4 GTA 5 izgleda jednostavno prekrasno. Znajući njegove tvorce, apsolutno smo sigurni kako će nova verzija igre imati dodatne sadržaje. Također, ako ste kojim slučajem već kupili PS3 verziju igre, bez problema ćete moći prebaciti svoje spremljene pozicije na PS4

Nakon impresivnog GTA V slijedio je prvi snimak iz igre za Batman: Arkham Knight. Osobno mislim kako je najbolje da sami pogledate o čemu se ovdje radi, s obzirom da trailer govori daleko više od riječi. Prijevod: hoću vozit' Batmobile, majku li vam ljubim.

Za kraj, Sony je predstavio najnoviji nastavak Uncharteda pod imenom Uncharted 4: A Thief's End. Prema svemu sudeći, radi se o CGI teaseru. Međutim, ako je kojim slučajem ovo što ćete upravo pogledati službeni gameplay, pred sobom imamo jednu od najljepših igara ikad napravljenih.

Nakon nešto više od sat i pol, ovogodišnja Sonyeva E3 konferencija time je bila privedena kraju. Za razliku od Microsofta, očito je kako su PlayStationovi PR-ovci prije svega pucali na ekskluzive. Bilo kako bilo, obje konferencije bile su zaista sjajne, te su dokazale kako velike kompanije jako dobro znaju što mi, gameri, očekujemo od njih. To me do neke mjere čak više razbijesni, s obzirom na stav kakav neke izdavačke firme imaju prema ljudima koji su im, realno, glavni izvor zarade. No ostavimo radije crnjake za neku drugu priliku. Sudeći prema dvije najveće konferencije ovogodišnjeg E3-a, gameri diljem svijeta se imaju razloga veseliti. I iskreno, drago nam je vidjeti kako se najveći sajam računalnih igara nakon poražavajuće 2013. vratio u punoj snazi.