NAJBOGATIJA ŽENA SVIJETA

'Plaće treba smanjiti, Afrikanci rade za dva dolara dnevno!'

06.09.2012 u 13:50

Bionic
Reading

Australska multimilijarderka Gina Rinehart, koja se ove godine okitila i titulom najbogatije žene na svijetu, razbjesnila je javnost svoje zemlje izjavama kako Australija hitno treba sniziti plaće radnika te da im uzor u tome trebaju biti Afrikanci, koji rade za manje od dva dolara na dan. Najsiromašnijim sugrađanima je poručila da se prestanu družiti, piti i pušiti ukoliko se žele obogatiti

Ultrabogatašica Gina Rinehart je svojoj kolumni u sidnejskom investicijskom magazinu ustvrdila da su australski radnici preskupi te da moraju biti konkurentniji, istaknuvši kao uzor radnike u Africi koji su spremni raditi za manje od dva dolara dnevno (?!).

Australci su ogorčeni na Ginu Rinehart i zbog njezinih izjava kako oni koji su ljubomorni na njezino bogatstvo trebaju naprosto raditi više.

U kolumni za australski investicijski magazin Rinehart je napisala i kako je klasa bogataša više učinila za zemlju i svijet od ijednog drugog građanina, a s istim porukama pojavila se i u videoprilogu na stranicama cehovskog udruženja.

I političari i analitičari u Australiji bijesni su zbog njezinog zadnjeg medijskog istupa, ocjenjuju ga oholim i bezobraznim te uvredljivim za građane. Premijerka Julia Gillard odmah joj je poručila da se radnici Australije neće uspoređivati s radnicima u Africi.

Čelnica Zelenih u parlamentu Christine Milne milijarderku Rinehart optužila je otvoreno za zastrašujuću pohlepu.

Bogatstvo Gine Rinehart procijenjeno je na 29,17 milijardi dolara, a stekla ga je nasljeđem - od oca multimilijardera naslijedila je najjače rudarsko carstvo Australije.

'Uzor su Afrikanci', Gina Rinehart