SJEVERNOKOREJSKI FAVORIT

Pjongjang: 'Trump je mudar političar koji se bori s glupom Hillary'

01.06.2016 u 11:29

Bionic
Reading

Službeni Pjongjang podržao je nominaciju Donalda Trumpa za američkog predsjednika pohvalivši ga na svojoj propagandnoj internetskoj stranici kao 'dalekovidnog predsjedničkog kandidata, sposobnog osloboditi Amerikance od sjevernokorejskog nuklearnog napada'

U kolumni u listu DPRK Today, jednog od glasnika službenog Pjongjanga, Trump se opisuje kao mudar političar i pravi izbor za američke glasače na predstojećim predsjedničkim izborima ovog studenog.


Kako prenosi Reuters, Hillary Clinton, Trumpovu konkurenticu i demokratsku kandidatkinju na predsjedničkim izborima, sjevernokorejski list nazvao je 'glupom Hillary', ponajviše zbog njezina prijedloga o primjeni iranskog modela sveobuhvatnih sankcija u cilju razrješenja problema nuklearnog naoružanja na korejskom poluotoku.

Trump je pak na tu temu za Reuters rekao kako je spreman razgovarati sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom, a kako bi pokušao zaustaviti nuklearni program Pjongjanga, dodajući kako bi Kina trebala doprinijeti razrješenju tog problema.

DPRK Today
je također naveo da Trumpova izjava kako SAD trebao povući svoje snage iz Južne Koreje predstavlja jedan od mogućih načina za postizanje korejskog ujedinjenja.

'Ispostavlja se da Trump nije oštar, ekscentričan, neobrazovan kandidat kakav tvrde da jest, već mudar političar i dalekovidan predsjednički kandidat', zaključuje se u sjevernokorejskom glasilu.