'SJETIM SE ŠTO ĆAĆA ZNAO REĆI JE'

Pjesma je najljepša zahvala Slavoniji, kazala je predsjednica i zapjevala

03.03.2017 u 18:49

  • +9

Kutjevo: Predsjednica Grabar-Kitarović susrela se s čelnicima grada i posjetila vinske podrume

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Četverodnevni boravak u Požeško-slavonskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je završila, a Slavoncima i Slavonkama zahvalila je na gostoprimstvu pjesmom i svoj pjevački nastup objavila na Facebooku. I nije to prvi put da je predsjednica pustila glas, pjevala je i onomad s klapom Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice 'U boj, u boj', a potekla je i 'Suza za zagorske brege' i nije tu pjesmi predsjednice bio kraj

Boravak u Požeško-slavonskoj županiji Grabar-Kitarović je završila u gradu Kutjevu i  Kutjevu d.d., tvrtki za proizvodnju i promet poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u kojoj su je dočekali članovi uprave s Josipom Ređom na čelu, a s poviješću te tvrtke upoznao ju je glavni enolog Ivan Marinclin.

'Iako se ovdje teško živi u pojedinim mjestima, vidim ovdje ogroman potencijal jer su ljudi puni volje i radišni. Mi u Zagrebu, svi zajedno, moramo učiniti puno više kako bismo pomogli ovome kraju jer, prije svega, ovdje osobito vlada depopulacija. Nadam se da će projekti izgradnje brzih cesta što prije biti realizirani jer to bi zaista omogućilo da mali obrti i poljoprivredna poduzeća dobiju na svojoj vrijednosti', rekla je na kraju boravka u Požeško-slavonskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Ured predsjednice Grabar-Kitarović bio je četiri dana - od  utorka, 28. veljače do danas u Požegi, a ona je obišla Pakrac, Lipik, Pleternicu, Kutjevo i druga mjesta u Požeško-slavonskoj županiji, gdje je posjetila tvrtke, lokalne obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te obrazovne, kulturne, zdravstvene i vjerske ustanove.

'Uzalud vam trud svirači ... '

Zavšetak još jednog izmještanja svojega ureda na turneji Lijepom našom predsjednica je obilježila i objavom na Facebooku u kojoj je zahvalila Slavoncima i Slavonkama, riječima i pjesmom.

'Od srca zahvaljujem svim žiteljima Požeško-slavonske županije na gostoprimstvu protekla četiri dana. Pjesma je najljepša zahvala Slavoniji ...', poručila je predsjednica i pokazala još jednom da joj je milo zapjevati što su njezini obožavatelji popratili brojnim komentarima oduševljenja tepajući predsjednici 'kraljice' i golubice'.

Predsjednice se tijekom posjeta Slavoniji dojmila i ergela lipicanaca čijim se fotografijama također pohvalila prije koji dan na Facebooku kad je bila u Pakracu i Lipiku. 

Naime, dok javnost još uvijek čeka ispunjenje predsjedničina izborna obećanja o selidbi s Pantovčaka, otvaranje Ureda predsjednice u Požegi bilo je osmo je redu privremeno izmještanje izvan Zagreba, a Kolinda Grabar-Kitarović podsjetila je kako na ovaj način želi pokazati da nema manje vrijednih dijelova Hrvatske.

Da joj je pjesma pri srcu, predsjednica je pokazala i kad je studenome prošle godine na kraju boravka u Primorsko-goranskoj županiji zapjevala s klapom Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice 'U boj, u boj'.

'Suzu za zagorske brege', što je oduševilo mnoštvo okupljenih novomarofčana predsjednica je bila pjevala kad je tijekom boravka u Varaždinskoj županiji posjetila Novi Marof i izazvala također oduševljenja u građana.

Gostujući sredinom prošle godine na Narodnom radiju predsjednica je otpjevala i navijački hit ‘Srce vatreno’, pokazala čak i pokoji plesni pokret, a još se pamti kako je nju i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ponijela svečana atmosfera na proslavi Dana državnosti prije dvije godine na zagrebačkom Bundeku kad je ona zapjevala ' Moju domovinu, a novozagrebačko jezero rasvijetlio je vatromet.